Kevyt salaattipäivällinen

Tänään söimme poikani kanssa päivälliseksi salaattia ja paistettua lohta. Perus-salaattiainekset pohjana (luomulehtisalaattia, jääsalaattia, luomutomaattia, kurkkua, luomuananaspaloja ja fetapaloja ja lisänä muutama luomuoliivi) ja päälle pannulla paistettuja kotimaisia kirjolohimedaljonkeja (maustettuna luomusitruunamehulla, suolahiutaleilla ja mustapippurilla sekä kuivatulla tillillä). Poikani lappasi lautaselle ison kasan ja sanoi että on tosi nälkä ja nam, hyvää ruokaa! :)


Erityisen suuret kehut sai tsatsiki, jota tein pitkästä aikaa. Kiitos siitä rakkaalle ystävälleni, häneltä sain idean kun pohdimme päivällä terveellisiä leivänpäällisiä kovetettujen margariinien tilalle. Poikani sekoitteli tsatsikia myös salaattinsa kastikkeeksi, minä tyydyin levittämään sitä leivälleni.


Tsatsiki
1 pieni kurkku
n. 3 dl (luomu) Turkkilaista jugurttia (kannattaa käyttää mahdollisimman hyvää ja paksua jugurttia tähän)

2 (luomu)valkosipulinkynttä silputtuna
n. 1/2 tl mustapippuria rouhittuna
suolaa (n. 1/2 tl?) kannattaa maistella itselle sopiva määrä
1/2-1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä

Raasta kurkku ja valuta nesteet pois (itse ripottelin päälle vähän suolaa ja annoin seistä siivilässä n. 15 min. jonka jälkeen puristelin nesteet pois). Tämän jälkeen sekoittele kaikki aineet keskenään, maistele onko sopivasti mausteita ja lisäile tarvittaessa. Säilyy muutaman päivän hyvänä jääkaapissa.

Hyvää salaatinkastikkeena, leivän päällä tai vaikka dippikastikkeena (poikani sanoi että tämä on niin hyvää että tätä söisi vaikka paljaaltaan :D

Kommentit

  1. Ja mikähän ei maistuisi tuon ihanan jugurtin kanssa? Minä jäin kyllä ihan koukkuun tuohon jugurttiin, kun sitä raskausaikana piti syödä. Ei tee enää yhtään mieli niitä sokerijugurtteja, eikä varsinkaan "ei yhtään lisättyä sokeria" keinomakeutuslitkuja. Pitänee kokeilla tuota tsatsikia, kunhan saan taas jugurttia hommattua jostain. Just tuli naposteltua iltapalaksi purkin loppu (miksiköhän se purnukka on aina tyhjä?). Mitään muita intohimoja ei sitten tuosta raskausajasta jäänytkään, paitsi se sinun tonnikalapitsa sillä karppaajien ohjeella. Nami, nami. Tuli nälkä =)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, ei kyllä mikään keinomaustettu jugurtti voita tuota. Maistuu paljaaltaankin tosi hyvältä. Toivottavasti löytyy sieltä jostain kaupasta, jos ei niin tullaan käymään ja tuodaan pari purkkia mukana ;) Ja leivotaan sitten samalla vaikka pitsaa? ;)

    VastaaPoista
  3. Tuota tsak... tshats.. tsas.. levitettä pitää tässä kyllä lähiaikoina kokeilla! Ja jos sekaan laittaisi pieneksi kuutioitua paprikaa, savupororouhetta, kinkkua.. nam. Tosi kiva idea, kiitoksia. :) Jotenkin sitä vaan automaattisesti ajattelee tuon vaan lautasen reunalle mutta miksi ihmeessä ei myös leivälle? Kevyttä ja varmasti tosi hyvää!

    VastaaPoista
  4. Kiitos maustamisideoista HeartAndSoul. Pitääkin rientää kauppaan, kun poika tilasi taas uuden satsin tuota tsatsikia, ja ostaa vähän muitakin tarpeita että voin kokeilla noita sinun maustamisehdotuksia samalla :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit