Kypsänä marinoitua kanaa ja tsatsikin uusi olomuoto

Söin tänään päivällä salaattilounasta rakkaan ystäväni kanssa ja annokseen kuului broileria. Keskustelemme useinkin ruuasta ja hän sitten tuumasi että se salaattiannoksen broileri on marinoitu kypsänä ja että sellaista voisi itsekin kokeilla. No pitihän minun heti kotona alkaa kokeilemaan sitten, koska muutama maustamaton broilerinfile kaapista löytyi.

Paistoin broilerinfileet (4 kappaletta) pannulla kypsiksi ja paistumisen aikana sekoitin kulhossa marinadin: n. 2 rkl rypsiöljyä, n. 2 tl garam masalaa ja n. 1-2 tl suolaa (käytin itse sormisuolaa, joten laitoin itse n. 2 tl). Kun fileet oli paistuneet revin ne kahdella haarukalla palasiksi ja huuhdoin paistinpannusta maut tilkalla vettä ja kaadoin marinadin sekaan. Sitten vain kanapalat marinadin joukkoon, sekoittelua ja sitten kylmään odottamaan. Voipi syödä hetikin.

Omat kanapalani olivat marinoitumassa sen aikaa että ehdin käydä jumpassa. Jumpan jälkeen piti saada jotain ruokaa ja koska poikani on ystävänsä luona yökylässä, oli päivälliseni hyvin tavanomainen silloin kun olen yksin, eli leipää. Mutta leivän päällinen ei ollutkaan ihan tavanomainen. Testasin Tsatsiki-postaukseeni tullutta ideaa laittaa sekaan muutakin mausteeksi. Niinpä paloittelin tsatsikin sekaan valmistamaani marinoitua broileria ja tätä leivälle salaatin päälle kunnon kerros. Tulipas aivan valtavan hyvä ja maukas leipä! Kannattaa kokeilla tätä tai jotain muuta aivan omaa variaatiota. Kiitos ideasta HeartAndSoul! :)


Kommentit

  1. Ja nyt herahti vesi kielelle oikein kunnolla, hih! Todella herkullisen näköistä. Pidän tsatsikista kovasti, nam!

    VastaaPoista
  2. Pakkohan oli kokeilla kun Marika sai innostumaan.. tunasin vaan vielä hieman sillä mitä sattui kaapista löytymään.

    Valutettua kurkkua, punaista paprikaa silppuna, gourmet suolaa, salaattimaustetta, partajugurttia, valkosipulia ja lopuksi vielä savupororouhetta. Herran pieksut että on hyvää!!! Uuniin nakkasin täytettyjä kesäkurpitsoita (kun kerran talvesta ole tietoakaan) joissa täytteenä sekoitettuna kesäkurpitaa, tomaattia, juustoa, mausteita, samaista pororouhetta, mausteöljyä, valkosipulia ja sen sellaista.. Kaveriksi paistelen vielä pihvit lopuksi.

    Kiitoksia Marikalle innostuksesta!

    VastaaPoista
  3. Siitä pullasta tuli muuten aika hyvää, vaikken säilöttyjen kirsikoiden ystävä ole koskaan ollutkaan. Kokeile. Ja yhdestä pitkosta tuli ihan siedettävän näköinenkin, kun oikein taiteilin. En ekaks älynnyt, että sen leikkauspinnan vois yrittää jättää siihen enemmän näkösälle. KRHM.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteista Satu, HeartAndSoul ja Virpi!

    Satu: Tsatsiki on meidän perheenkin suosiossa, on vaan ollut unohduksissa jonkin aikaa.

    HeartAndSoul: Kiitos muunteluideasta! Ja tuo sinun kesäkurpitsakaan ei kuulostanut yhtään hullummalta, pitääpä kokeilla jotain samanlaista tässä joku kerta (ei vaan taida saada kotimaisia kesäkurpitsoja enään mistään? :/

    Virpi: Kiitos vaan pullaideasta! Pitäisipä kokeilla, vaikkei säilykekirsikat minunkaan suosikkilistalla ole ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit