Suklaamuffinssit ilman suklaata

Poikani kyseli eilenillalla eikö olisi suklaata (meidän perhe kuuluu suklaan suurkuluttajiin ;) Eipä löytynyt yhtään suklaata kaappien kätköistä, mutta leivontatarvikkeita kyllä löytyi, joten eikun yhteistuumin leipomaan :) Näistä tuli erittäin hyviä ja suklaisia muffinsseja, vaikkei taikinassa siis suklaata ollutkaan.


Suklaamuffinssit (15 kpl)

Taikina:
3 dl (luomu)maitoa
3 1/2 dl (luomu)sokeria
1 dl (luomu)kaakaojauhetta (tummaa)
175 g voita
3 kpl (luomu)kananmunia
2 rkl vaniljasokeria
4 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 rkl (luomu)kaakaojauhetta (tummaa)
n. 3 rkl vettä

Kiehauta pienessä kattilassa maito, 1 1/2 dl sokeria ja kaakaojauhe ja anna jäähtyä (jäähdytä n. kädenlämpöiseksi). Vatkaa sillä välin voi ja loput sokerit (2 dl) vaahdoksi. Lisää vaahtoon munat yksitellen välillä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi jäähtynyt maitokaakao ja sekoita tasaiseksi.

Voitele muffinssivuoka ja ripottele hiukan korppujauhoja pohjalle niin muffinssit on helpompi irroittaa. Kaada taikina vuoan koloihin ja jätä vähän kohoamisvaraa (ei mahdu millään 12 koloiseen vuokaan kaikki taikina, lopun voi laittaa erilliseen pienehköön voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan paistumaan taikka käyttää muutamaa paperi/foliovuokaa).

Paista 200 asteisessa uunissa keskitasolla 15-20 minuuttia.

Kumoa muffinssit heti uunista ottamisen jälkeen vuoasta niin eivät ne ehdi tarttua kiinni. Anna jäähtyä ainakin jonkin verran ennen kuorruttamista. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe ja lisää vettä vähitellen niin että saat sopivan kuorrutuksen (valuu hitaasti lusikasta). Lusikoi kuorrutus muffinssien päälle ja anna hetki kovettua. Ovat parhaimmillaan ehkä vasta seuraavana päivänä (jos säilyvät sinne saakka, koska maistuvat hyviltä myös tuoreina :)

Ohjeeni oli oikeasti kahvikakun ohje (rengasvuoka), mutta en ole koittanut kuinka onnistuu. Jos teet kahvikakun, paista sitä 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla.

Kommentit

  1. Voihan herkkutaivas sentään! Olen heikkona kaikkiin suklaaleivonnaisiin. Nuo kelpaisivat päiväkahviherkuiksi kyllä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Trina. Suklaa on tosiaan meidän perheen ja varmasti useamman muunkin, heikkous. Mutta se kuuluu elämän pieniin nautintoihin ja sallittakoon aina välillä :)

    VastaaPoista
  3. kiitos ohjeesta! tein juuri ja onnistuivat hyvin. Piristys ensimmäiselle lomapäivälle :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos ohjeesta tosi hyvää oli. Ja helppo valmistaa

    VastaaPoista
  5. Tosi hyviä tuli,kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  6. Tosi hyviä! Lisäsin sisälle vielä pienen palan suklaata, mutta jätin kuorrutuksen pois. Teen kyllä uudestaankin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit