Suklaakakkua

Taas suklaakakkua! Lupasin työkavereille palaveriin kakkua, joten tällaisen sitten eilen illalla leivoin. Oli tosi hyvää, kyllä kannattaa kokeilla! Ohjeen otin viimeisimmästä Ruoka-Pirkka-lehtisestä, joita K-ketjun myymälöissä on saatavilla mukaan otettaviksi. Pientä "hienosäätöä" tein, mutta aika orjallisesti ohjetta kuitenkin noudattelin.

Mehevä suklaa-kinuskikakku (n. 10-15 annosta)
Pohja:
150 g voita
3 dl (luomu)sokeria
3 (luomu)kananmunaa
4 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 dl (luomu)kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 dl (luomu)maitoa

Kostutus:
n. 1 dl mustaherukkamehua

Täyte:
1 pss (400g) hillomarjasekoitusta (pakaste)
 n. 1/4 dl vettä

Kuorrutus:
1 tlk (2 dl) kinuskikastiketta
n. 100 g tummaa suklaata (esim. taloussuklaata, minulla oli Pandan tummaa)

Koristeeksi:
Pähkinärouhetta, suklaarouhetta tms. (minulla tummaa ja valkoista suklaata rouhittuna)

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (irtopohja)vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kumoa kakkupohja hieman jäähtyneenä.

Tee täyte. Keitä sulanutta marjasekoitusta pussin ohjeen mukaan (+ vähän vettä, sekin mainitaan pussin kyljessä) muutama minuutti sekoitellen. Anna seoksen jäähtyä.

Leikkaa kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan (minä leikkasin vain kahtia). Kostuta pohjalevy n. 1/2 dl mustaherukkamehulla ja levitä päälle jäähtynyt hillo. Laita hillon päälle toinen osa kakusta ja kostuta myös se mustaherukkamehulla. Jos leikkaat kakkupohjan kolmeen osaan niin jaa hillo kahteen väliin ja kostuta kaikki kakkukerrokset. Jos on aikaa niin täytön jälkeen kannattaisi antaa kakun vetäytyä vaikka seuraavaan päivään pienen painon alla (esim. leikkuulauta tms.). Jos ei ole aikaa niin kakun voi kyllä kuorruttaa hetikin.

Kiehauta kuorrutusta varten kinuskikastike kattilassa. Kun kastike alkaa kiehua, nosta kattila liedeltä ja kaada paloiteltu suklaa sekaan. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut ja seos tasaista. Anna seoksen jäähtyä jonkin aikaa, että se alkaa pikkuisen jo jähmettyä (ei kuitenkaan liikaa, koska sitten se ei enää levity kauniisti kakun päälle) ja kaada sitten kakun päälle ja levittele niin että valuu myös reunoille. Jos haluat koristella reunat esim. suklaarouheella niin tämä pitää tehdä heti kuorrutuksen levittämisen jälkeen, koska kuorrutus kovettuu eikä koristeet sitten enää tartu.

Kakku säilyy hyvänä muutaman päivän ja vain paranee parin ensimmäisen päivän säilytyksessä.

Kommentit

  1. Nämä suklaakakkujutut ovat aina mielenkiintoisia! Jostain syystä sitä aina tekee samoja, olisi hyvä testata erilaisia, niinkuin sinä teet. Ihania leipiäkin tuolla tuoreemmassa postauksessa. Varmasti hyviä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Trina. Kaikki suklaaseen liittyvä on kyllä jostain ihmeen syystä kiinnostavaa aina ;) Minäkin teen usein samoja ruokia ja leivonnaisia uudestaan ja uudestaan, mutta joskus tulee kumma kokeiluvaihe, silloin sitä kokeilee kaikkea uutta :)

    Pitää vielä mainita, että sen RuokaPirkka-lehtisen mukaan tuossa suklaakakussa on 20 annosta, mutta palaverissa johon tuon kakun vein oli 10 ihmistä ja hyvin tuhosivat yhden kakun :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit