Kiirettä ja marjasmoothieta

Kiirettä on riittänyt tällä viikolla, mutta olo on silti ollut aika mainio. Töissä olen tuntenut pitkästä aikaa sellaisia positiivisia tunteita siitä työstä jota teen, vaikka välillä on aiheutunut jopa vähän stressiäkin. Mutta silti enimmäkseen positiivista.

Eilenillalla oli ensimmäinen kerta koruja hopeasavesta -kurssista ja kurssi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kivalta. Tämä ilta meni sitten ompelun parissa. Vaikka luulin etten tänään saa tehtyä muuta kuin ehkä piirrettyä kaavoja niin yllätys yllätys, kurssille lähdössä ollessani ja ompelutarvikkeita mukaan keräillessäni, löysin syksyllä ostamani batiikkivärjätyn kangaspalan. Uusimmasta Suuri Käsityölehdestä löytyi sitten yksinkertaisen trikoopaidan kaavat ja ehdin leikatakin jo kankaan. Ensi kerralla pääsen sitten jo surauttamaan paidan (valmistunee 1-2 kerrassa :)

Kun tultiin yhdeksän aikoihin kotiin (poikani tuli minua ompelukurssilta "hakemaan" :) niin tein samaa "iltapalaa" mitä poikani kanssa eilenkin tehtiin: Marjasmoothieta. Tai jotain sinne päin... hyvää ja kevyttä tämä kuitenkin on ja vieläpä terveellistäkin :)


Marjasmoothie (2-4 annosta)

1 prk maitorahkaa (tai vaikkapa paksua, maustamatonta (luomu)jugurttia)
n. 1/2 l (pakaste)marjoja (itsellä omakeräämiä mustikoita sekä suomalaisia mansikoita ja mustaherukoita)
1 reilu-ja/tai luomu banaani

Jos käytät pakastemarjoja (niinkuin tähän aikaan varmaan luonnollista :) sulata niitä jonkin aikaa joko pöydällä, jääkaapissa tai mikrossa. Ei kuitenkaan ihan sulaksi saakka, marjat saa olla reilusti kohmeisia vielä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen tai helpompaa ehkä sauvasekoittimella, sekoita tasaiseksi massaksi. 

Jos kaipaat lisää makeutta (banaanista tulee sitä jo aika mukavasti) niin voit lisätä ripauksen jotain makeuttavaa, oman maun mukaan. Ja eikun nauttimaan! Tätä herkkua voi syödä hyvällä omalla tunnolla vaikka kuinka paljon :) 

Jos kaipaa lisäksi kuitua tai proteiinia niin kuiduksi sekaan voi laittaa vähän esim. leseitä. Proteiinilisäksi voi käyttää soijarouhetta. Itse laitoin vain koristeeksi päälle pari ruokalusikallista goji-marjoja.


Kommentit

  1. Ajattelin juuri eilen, että pitäisikö kuohkeuttaa rahka-marjaseos sauvasekoittimella. Syön sellaista joka ilta, mutta kertaakaan en ole kokeillut tuollaisena smoothiena. Tänään taidan tehdä poikkeuksen :)

    Hienoa, jos jaksat töiden lisäksi harrastaa. Sinulla on hyvät voimavarat!

    VastaaPoista
  2. Selasin tänään kirjakaupassa ohikulkiessani sellaista hopeasavikoruista kertovaa kirjaa. Oli tosi upeita juttuja! Siitähän voi tehdä vaikka mitä. Laita sitten tänne näytille, mitä kaikkea saat aikaiseksi siellä kurssilla.

    VastaaPoista
  3. Täällä yötöissä tulee vedeltyä noita tekemiäsi herkkuja. Nyt menossa appelsiini-mansikka. Tosin ihan kaupasta ostettuja, mutta ihan hyviä nekin...

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne!

    Trina: Viime viikon lopulla kyllä tuntui jo olevan voimavarat aika käytetyt, kun oli niin kiirettä. Mutta toivottavasti tämä kiire tästä pian helpottaa.

    Mirka: Joo, eiköhän tekeleistä tule sitten postauksia tänne ja juttua noiden korujen teosta myöskin :)

    Naisen Elämää: Kaikenlaiset rahkat on kyllä hyviä välipaloja, niitä voi aika hyvällä omallatunnollakin syödä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit