Talvipäivän porkkanasosekeitto

Jääkaapissa on lojunut muutaman päivän vajaa porkkanasose-pötkylä. Siispä päätin tehdä siitä vain yksinkertaista porkkanasosekeittoa. Sopiva resepti löytyi Uneliaan kokin blogista, jota sovelsin aika tavalla. Nopeaa, kevyttä ja hyvää, ei tähän voi muuta sanoa.

 
Porkkanasosekeitto (2:lle)
n. 300 g (luomu)porkkanasosetta 
1 keskikokoinen (luomu)sipuli
1 rkl (luomu)kylmäpuristettua rypsiöljyä
1/2 tl valkosipulijauhetta
1 tl currya
1 tl (luomu)Herbamare-kasvisliemijauhetta (sis. suolaa)
3 dl vettä
n. 5-10 kpl saksanpähkinänpuolikasta rouhittuna

Kuumenna öljyä kattilassa ja lisää curry. Sekoita muutama sekunti, varo ettei pala! Lisää sitten pieneksi silpuksi pilkottu sipuli, rouhitut pähkinät ja valkosipulijauhe (tai voit käyttää myös tuoretta valkosipulia hienonnettuna). Sekoittele hetki jotta sipuli hiukan pehmenee, älä kuitenkaan ruskista. Lisää sitten kaikki loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta n. 10 minuuttia.

Tässä ohjeessa kannattaa huomioida curry-jauheen laatu. Oma curry-jauheeni on tulista ja tässä ohjeessa tuo 1 tl oli melkein jo liikaa. Kannattaa laittaa ensin ehkä vähän vähemmän jos ei tiedä oman currynsa vahvuutta ja lisätä tarvittaessa sitten.

Kommentit

  1. Löysin porkkanoita kaapista, mutten ole oikein ruuanteko tuulella, joten söin ne raakana. Piti tiskatakin tänään, mutta olen palellut ja aivastellut. Toivottavasti se ei tarkoita sitä, mitä pelkään. Sopisi kyllä kuvaan sillä näin kävi viimeksikin kun jouduin ottamaan flunssarokotteen.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti saat vältettyä flunssan! Täytyy myöntää että porkkanat tulee kyllä itselläkin useimmiten syötyä juuri raakana ;) Mutta kiva joskus tehdä keitoksi asti, koska pidän porkanan mausta.

    VastaaPoista
  3. Heh, eilen just vetäsin pari sellaista VALTAVAA porkkanaa iltapalaksi ja tuntui kyllä että vatsassa ne kasvoivat nelinkertaisiksi. Ähky tuli niistä! Tiivistä hyvää ravintoa!

    Olisi kyllä juuri tuollaista sosetta tuolla kaapissa pötkylä... hmm..

    VastaaPoista
  4. Siitä porkkanasosepötkylästä saa kyllä vaikka mitä aikaan, erityisen hyvä juuri työpäivän jälkeen kun pitää saada ruoka nopsasti valmiiksi.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit