Hyvää Ystävänpäivää raakasuklaan merkeissä

Tilasin jokin aika sitten Hyvinvoinnin tavaratalosta raakasuklaantekoon tarvittavia aineita. Ensimmäisellä kerralla homma ei meinannut ihan onnistua, koska jostain syystä suklaan makeutukseen käyttämäni Agave-siirappi painui suklaan pohjalle jäädytyksen aikana ja suklaiden yläosa oli aika tujua ja pohja taas ihanan makeaa :) Pari päivää sitten tein suklaata uudelleen ja tällä kertaa sekoittelin aineita vähän pidempään ja lisäksi lusikoin sulan massan jääpalamuotteihin, koska laitoin sekaan kaakao nibsejä ja kaadettaessa ne tahtoi jäädä kulhon pohjalle.

Tämä oli todella hyvää ja mikä parasta, aivan valtavan terveellistä!

Raakasuklaa

1dl kylmäpuristettua neitsytkookosöljyä
1dl kaakaovoita
1dl raakakaakao jauhetta
1/2 dl lucuma-jauhetta
n. 2-3 rkl (luomu)agavesiirappia
1-2 rkl kaakao nibsejä (tähän voi käyttää mausteeksi mitä haluaa, esim. rouhittuja pähkinöitä, goji-marjoja, vaniljaa jne. tai jättää maustamisen poiskin)

Laita isoon kattilaan tai tiskialtaaseen kuumaa vettä ja veteen kulho, jossa valmistat suklaan. Suklaan ainekset sulaa vesihauteessa. Varo kuitenkin ettei suklaakuppi pääse hörppäämään vettä! Jos näin kuitenkin käy niin kalliit ainekset eivät siltikään ole piloilla. Pakasta seos, jolloin vesi erottuu massasta ja voit aloittaa homman alusta, sulattamalla jne.

Raasta kaakaovoi hienoksi raasteeksi. Älä jätä isoja möykkyjä, koska ne sulavat todella hitaasti.Laita vesihauteessa olevaan kulhoon raastettu kaakaovoi ja kookosöljy. Kun ainekset ovat sulaneet, sekoita sekaan raakakaakao- ja lucuma-jauheet. Sekoittele seos kunnolla tasaiseksi.

Lisää sitten agave-siirappi ja muut mausteet. Sekoittele taas seosta jonkin aikaa, että siirappi sulaa seoksen sekaan. Kun seos on tasaista, lusikoi/kaada se jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen n. puoleksi tunniksi. Tämän jälkeen suklaa on valmista nautittavaksi.

Tämä suklaa tulee säilyttää kylmässä, koska neitsytkookosöljyn sulamislämpötila on +25 astetta. Suklaata voi tosin tehdä myös vähentämällä kookosöljyn määrää ja lisäämällä vastaavasti kaakaovoin määrää, joten ehkä silloin saisi lämpöä paremmin kestävää suklaata. Kokeilut jatkuvat...

Hyvää Ystävänpäivää kaikille lukijoille!

Kommentit

  1. Hyvää ystävänpäivää! Ihanilta näyttävät suklaat. Näitä ei kai voi postittaa!?!?

    VastaaPoista
  2. Hyvää Ystävänpäivää!

    Minä sain maistaa raakasuklaata tässä joku aika sitten, oli ehkä kuitenkin hiukan liian tujua minun makuuni, vaikka pidänkin tummasta suklaasta. Luulen, että hiukan enemmällä makeutuksella olisi enemmän minun makuuni.

    VastaaPoista
  3. Olisi varmasti aitoa ja hyvää sekä terveellistä suklaata. En ole koskaan maistanut. Meillä on aina kotona tummaa suklaata ja otetaan sitä muutama pala kahvin kanssa. Terveellistä kun on ja ihan hyvääkin.

    Hyvää ystävänpäivää :)

    VastaaPoista
  4. Hyvänen aika! Kaikkea sinäkin kokeilet... ;D Tumma suklaa on kyllä hyvää minustakin.

    Hyvää ystävänpäivää sinullekin!

    VastaaPoista
  5. Oikein hyvää ja lämpöistä ystävänpäivää myös sinulle Marika. :)

    VastaaPoista
  6. Täälläpäs oli paljon kommentteja, kiitos kaikille! :)

    Tämä omatekoinen raakasuklaa on siitä hyvä juttu, että itse voi säätää makeuden juuri omaan makuun sopivaksi. Me ei pojan kanssa tykätä mistään ärmäkästä suklaasta ja tuo ohjeen agave siirapin määrä oli aika hyvä.

    Ajattelin tuonnempana postata myös lisätietoja tuosta raakasuklaasta, sen ylivertaisuudesta mihin tahansa muuhun suklaaseen. Tosin oma hommansahan se tietysti on alkaa itse suklaansa tekemään, varsinkin kun meillä tuonkokoinen satsi meni kerralla parempiin suihin ;) Vaikka terveellisyyden vuoksi tätä ei paljoa tarvitisi kerralla, kun saisi jo paljon kaikkea hyvää kehoonsa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit