lauantai 20. helmikuuta 2010

Pannukakku

Poika kyseli illalla jotain hyvää, johon vastasin että jos tulet kaveriksi leipomaan niin tehdään vaikka pannaria. Tämähän tulee helposti ja nopeasti ja on hyvää, varsinkin jos kaapista sattuu vielä löytymään kermaa ja hilloa! Meillä ei ollut tavallista kermaa, mutta jokin aika sitten poikani bongasi kaupan maitohyllystä Soyatoon luomu vispi-soijaa jota ostettiin kokeeksi. Vaahdotettuna koostumus oli kuin oikeassa kermavaahdossa, tosin kun purkin sisältöä vatkasi niin sen tilavuus ei kasvanut niinkuin tavallisella kermavaahdolla. Maku toki oli vähän erilainen kuin oikessa kermavaahdossa, mutta ihan hyvää tämäkin oli ja plussana se, että tuote on luomua, vähärasvaista (11%), kolesterolitonta ja maidotonta (mikäli sattuu olemaan allerginen). Voisinpa ostaa toistekin.

Pannukakku (uunipeltillinen)

3 (luomu)kananmunaa
8 dl (luomu)kevytmaitoa
50 g  voita sulatettuna
1 tl ruususuolaa (tai tavallista)
1/2 dl (luomu)sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
1/2 tl (luomu)kaardemummajauhetta
3 dl (luomu)vehnäjauhoja
1 dl (luomu)täysjyväspeltmannaryynejä

Sekoita munien rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja sen jälkeen kaikki muut aineet. Lopuksi sulatettu voi. Sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan turvota n. puoli tuntia.

 Kaada taikina uunipeltille ja paista 200 asteessa 30-40 minuuttia.

Tarjoa lämpimänä hillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi <3