Porkkanarieskaa ja speltpuuroa

Aamupalalle lämpöisiä porkkanarieskoja ja luomuspelthelmipuuroa. Poikani ei enää nykyisellään kovin välitä aamupuurosta, mutta viime sunnuntaina tein tätä luomuspelthelmipuuroa ja poika kysyi että mitä tämä puuro on, tämä on tosi hyvää :) Eli sitä siis tänäkin sunnuntaina. Lisäksi leivoin porkkanarieskoja, nämä ovat ihananmakuisia lämpimänä ja hyviä vielä seuraavana päivänäkin. Sopivat myös hyvin rauhalliselle sunnutai-aamiaiselle, koska ovat helppoja ja nopeita tehdä.

Porkkanarieskat (8 kpl)

1 pötkö (400g) (luomu)porkkanasosetta (tai porkkanaraastetta)
3 dl (luomu)kevytmaitoa
2 rkl siirappia
1 tl ruususuolaa (tai tavallista)
n. 7 dl (luomu)hiivaleipäjauhoja (minulla oli vain luomu-spelthiivaleipäjauhoja, hyviä tuli näinkin)
50 g voita tai 1/2 dl öljyä (käytin itse tällä kertaa kylmäpuristettua luomu-camelinaöljyä)

Sulata voi, jos käytät sitä. Sekoita kulhossa porkkanasose ja maito. Lisää siihen kaikki muut aineet, sekoita puulastalla taikina tasaiseksi. Taikina on aika tarttuvaa, niin pitääkin.

Taputtele sitten jauhoa apuna käyttäen taikinasta leivinpaperin päälle 8 kappaletta n. 1/2-1 cm paksuista rieskaa (neljä mahtuu samalle peltille). Pistele rieskat haarukalla ja paista 225 asteessa n. 20-25 minuuttia.

Kommentit

  1. Kyllä teillä on herkut! Tulee kamala nälkä :)

    VastaaPoista
  2. Silloin kun speltti oli vielä uusi juttu, ja vain harvasta paikasta spelttiä sai, tehtiin meillä usein spelttipuuroa ryyneistä. Tuli ihan ÄLYTTÖMÄN hyvää! Sittemmin se on jotenkin unohtunut, en tiedä miksi. Nyt kun olen taas jotenkin innostunut tuosta uusien ruokien ja leivonnaisten kokeilusta, voisin ottaa vanhatkin herkut ohjelmaan. Ja noita porkkanarieskoja pitää kyllä kokeilla.

    Kiva pöytäliina teillä! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne Trina ja Mirka!

    Trina: Kun luin kommenttisi niin mietin että totta, nämä on kyllä herkkuja.. miksei tällaisia voisi syödä monen turhemman herkun sijaan, kun ovat terveellisempää ja jopa paljon parempaa :)

    Mirka: Mikähän kumma tuossa kevään lähestmisessä oikein on, kun laittaa kokeilemaan uusia juttuja, miettimään muutoksia mitä voisi/pitäisi tehdä jne.? Itsekin äsken selailin vanhoja reseptejä ja siellähän on vaikka mitä jo kokeiltua ja hyväksi havaittua. Eikun speltti-kattila vaan porisemaan ensi sunnuntaina! :)

    VastaaPoista
  4. Upean näköinen tuo leipä!! Kuumana, margariinia päälle niin että vielä vähän sulaa.. nam!!

    VastaaPoista
  5. Kiitos HeartAndSoul. Kivan oranssia tuo porkkanarieska kyllä on :) Kuin pieni kevätaurinko lautasella :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit