Talviruokaa - herkulliset uunijuurekset

Tästä tuli niin ihanan makuista ja näköistä, että tätä voisi tarjota paremmillekin vieraille! Ohje taas kerran Pastanjauhajien keittiöstä. Tämä käy lisukkeeksi vaikka mille, me käytimme näitä juureksia vähän kuin pyttipannun tapaan, paistoin ja maustoin lisäkkeeksi broilerinpaloja, jotka poikani sekoitti juurestensa joukkoon ja läimäisi vielä kastikkeeksi pari reilua lusikkaa smetanaa. Parasta talviruokaa, eikä se juuresten kuoriminen ja pilkkominen vie montaakaan minuuttia, sen tekee samassa ajassa kuin uuni lämpenee sopivaksi :)

Uunijuurekset (2-3:lle)

4 pientä (luomu)naurista (lanttukin käy)
2 keskikokoista (luom)porkkanaa
1 suuri (luomu)palsternakka
4 (luomu)perunaa
3 rkl (luomu)kylmäpuristettua camelinaöljyä (muutkin öljyt käyvät)
vastajauhettua mustapippuria (poika sanoi rouhineensa n. 12 kpl :)
1 tl kuivattua timjamia
suolaa
Lohko juurekset ja perunat ja laita leivinpeltille. Kaada päälle öljyä ja sekoita. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja timjamia. Paista 225 asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia.

Kommentit

  1. Nami nami, varmaan ihan yhtä hyvää kuin porkkana, kesäkurpitsa, munakoiso, paprika, sienet, jotka maustan valkosipulilla, mintulla, lipstikalla, currylla tai paprikamausteella ja auringonkukkaöljyllä.

    Blogissani viittaus murmeliasioissa myös sinun blogisi nimeen ; )

    VastaaPoista
  2. Äitini ja veljen vaimoni tekevät aina noita uunijuureksia, kun kasvattavat kasvikset kasvimaalla. Ovat kovasti kehuneet. Itse en ole vielä kokeillut, laiskuuttani olen tehnyt wokkia pakastevihanneksista, mutta tuo on varmasti hyvää, varsinkin kesäaikaan, jos on tuoreita juureksia, mikä ettei talvellakin. Jospa nyt innostuisin minäkin juuresten kuorimisesta ja pilkkomisesta :) -kiitti reseptistä.

    VastaaPoista
  3. Voi kun tuossa olisi rinnalla vielä joku oikein hyvin paistettu pippuripihvi, siihen hyvä kastike ja noita juureksia. Aivan luksusluokan ateria olisi! (juu, on minulla nälkä! ;) )

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommenteistanne :)

    Rusina: Kiva kuulla että olet viitannut blogiini, kävinkin jo heti lukemassa :) Ja kiitos resepti-vinkistä, nuo sinunkin kasvikset kuulostaa todella hyviltä!

    Trina: Olisikin kyllä aivan luksusta jos itse voisi viljellä sitä sun tätä! Olen jopa itsekin miettinyt vuokraviljelypalstan hommaamista, mutta se toisaalta sitoisi aika lailla kesän osalta sitten. Nopsasti sitä noita juureksia kuorii ja pilkkoo, kunhan on kunnon terävä veitsi käytössä. Monesti sitä ajattelee isoksi työksi, mutta yllättävän nopsaan homma sitten kuitenkin tapahtuu :)

    HeartAndSoul: Pippuripihvi kuulostaa hyvältä kyllä, tai vaikka kalkkunanfileestä paistettu, hyvin maustettu pihvi olisi varmasti myös hyvä. Lisäksi ajattelin myös, että halloumi-juustohan voisi olla myös aika mahtava tuossa seassa, paistuisi samalla siellä uunissa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit