Linssihöystö / Maku 1/2003

Tein jo lauantaina jääkaappiin tämän linssihöystön, jota sitten eilen syötiin pojan kanssa iltapalaksi paistettujen kanafileiden kanssa. Alkuperäisessä ohjeessa käytettiin vihreitä linssejä, mutta itse käytin vasta ostamiani Beluga-linssejä (joita myös kasvissyöjän kaviaariksi kutsutaan). Poikani joka ei linsseistä tykkää sanoi, että olisko tätä vielä lisää.. tämä oli minustakin tosi hyvää, vaikken niin selleristä tykkääkään (ruokavammansa kullakin :)

Linssihöystö (4:lle lisukkeena)

n. 250 g (luomu)Beluga-linssejä (tai vihreitä linssejä)
vettä + ruususuolaa linssien keittämiseen
1-2 (luomu)valkosipulinkynttä
2-3 (luomu)lehtisellerin vartta
1 (luomu)punasipuli
Kastike:
1/2 dl (luomu)oliiviöljyä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl (luomu)sokeria
1/2 tl ruususuolaa
1/2 rouhittua mustapippuria

Keitä linssit suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (Beluga-linssejä keitin 15-20 minuuttia). Anna linssien jäähtyä.

Sekoita jäähtyneiden linssien joukkoon ohuiksi siivuiksi paloitellut lehtisellerin varret sekä pilkottu valko- ja punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada linssiseoksen päälle. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Tarjoa salaattiaterian tai liharuuan lisänä.

Kommentit

  1. Taas sulla on kiva resepti täällä jonka voisin surutta varastaa omaan pyötääni. Kumpa vaan perheessä ei olisi niin paljon "ruoka-aine allergisia". Minä pidän pavuista mutta muut oikein sitten ei.. :/ Mutta kivan kuuloinen ohje, kokeilen varmasti!

    VastaaPoista
  2. Perheen "allergiat" on kyllä kurja juttu. Toki jos ne on ihan oikeita allergioita niin eihän sille voi mitään, mutta sellainen nirsoilu voi joskus olla aika piinaavaa, varsinkin jos itse haluaisi kokeilla uusia ruokia. Noita Beluga-linssejä kyllä suosittelen kokeilemaan, niissä on vähän erilainen rakenne mitä punaisissa tai vihreissä sisarissaan ja voisivat jopa mennä "allergisille", kuten minun pojalle nämä upposi mainiosti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit