Munakoiso-tomaattivuoka / Maku 1/2003

Eilen oli vuorossa kokeilu munakoisoista. Ohje siis Maku-lehdestä. Munakoiso ei kuulu kovin usein käyttämiini kasviksiin, mutta ihan hyväähän se kyllä on. Ainakin tämä vuoka oli tosi hyvää. Käy lisukkeeksi lihalle, taikka yksinään kasvisruokana. Vaikka pientä näpertelyä vaatiikin tuo munakoisojen itketys ja ruskistaminen, mutta ei tämä silti paljon työtä vaadi (enempi odottelua) ja ruoka oli minusta ainakin vaivan arvoinen (ja loppujen lopuksi kuitenkin helppo ruoka, kun uunissa tulee aivan itsestään sitten).

Munakoiso-tomaattivuoka ( pääruokana 3:lle, lisukkeena useammalle)

2 kpl (n. 500-600 g) munakoisoja
400 g (luomu) tomaatteja
3 keskikokoista (luomu) sipulia
1 pallo (n. 125 g?) (luomu)Mozzarellaa
2 tl kuivattua timjamia
n. ½- 1 tl rouhittua mustapippuria
100g (luomu)tomaattipyrettä (+ n. 1 ½ dl vettä) (tai n. 2 dl tomaattimehua)
1 rkl fariinisokeria
Suolahiutaleita munakoisojen itkettämiseen
(luomu)oliiviöljyä paistamiseen


Leikkaa munakoisot viipaleiksi, levitä ne työpöydälle ja ripottele pinnalle suolahiutaleita. “Itketä” munakoisoviipaleita n. puoli tuntia. Pyyhi tämän jälkeen ylimääräinen neste ja suola pois talouspaperilla ja ruskista viipaleet paistinpannussa oliiviöljyssä. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi ja pehmitä sipulirenkaita hetki paistinpannussa.

Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita, tomaattisiivuja, mozzarella ja sipulirenkaita. Ripottele kerroksien väliin timjamia ja mustapippuria.

Sekoita tomaattipyre ja vesi (tai käytä tomaattimehua) ja mausta se fariinisokerilla (ja pienellä ripauksella suolaa). Kaada vuokaan ainesten päälle. Paista 200 asteessa 40 minuuttia.

Tarjoa esim. lampaanpaistin kanssa tai pelkkänä kasvisruokana.

Kommentit

  1. Aivan tajuttoman hyvännäköinen annos tuossa ylimmässä kuvassa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos HeartAndSoul. Tuo oli kyllä oikein makoisa ruoka ja suht yksinkertainen valmistaakin.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit