Aamupala - Ranskalainen viettelys (Maku 1/2003)

Aamupalaksi syömme poikani kanssa lähes jokainen arkiaamu voileipää ja viikonloppuna myös puuroa. Joskus harvemmin on mysliä, mutta eipä yleensä mitään muuta. Halusin vaihteluksi kokeilla jotain muutakin ja tämä ohje pääsi kokeiluun lehden kauniin kuvan vuoksi :) Mukava piristys viikonlopun aamupalalle, tosin nämä ovat hiukan makeita, joten ei ehkä ihan kaikille maistu heti aamusta. Hyvää oli kuitenkin.

Ranskalainen viettelys (2 annosta)
Munakas:
3 (luomu)kananmunaa
n. 1/2 tl ruususuolaa
1/2 rkl vaniljasokeria
4 rkl vettä, (luomu)maitoa tai (luomu)kermaa
1 tl (luomu)vehnäjauhoja

Paistamiseen:
voita/öljyä

Väliin:
2 dl (suomalaisia) marjoja

Pinnalle:
kuusenkerkkäsiirappia (tai agave- tai vaahterasiirappia)
(vaahtoutuvaa vaniljakastiketta)

Riko munat kulhoon. Sekoita joukkoon suola, vehnäjauho, vaniljasokeri ja vesi/maito/kerma.

Paista voissa/öljyssä paistinpannussa pieniä munakkaita. Jos et omista lettupannua niin voit käyttää esim. runebergintorttumuottia apuna (itse tein näin :) Voi toki paistaa myös suuren munakkaan ja leikata kolmioiksi.

Kokoa munakkaista ja marjoista kasa lautaselle ja valuta päälle siirappia maun mukaan.

Lisänä voit tarjota vielä vaahdotettua vaniljakastiketta, mutta tämä on kyllä hyvää ja tarpeeksi makeaa pelkkien marjojen ja siirapinkin kera.

Kommentit

  1. Tämäpäs oli kivannäköinen herkku! Tuossa sen näkee että hieman kun viitsii asetella niin tulee kivan näköistä annosta. Tavisannoksena lätyt olisi pohjalla ja marjat sitten päällä. Kun noin sen laittelee niin voisi kuvitella että tulisi syötyäkin vähemmän kun annos näyttää suuremmalta kuin onkaan? Nami!

    VastaaPoista
  2. Kiva joskus panostaa tuohon esillepanoonkin. En ole sellainen koristelijatyyppi, mutta joskus sitä innostuu ja tuollainen "luonnollinen" annoksen koristelu on ihan ok ja kivaa. Tässä tosiaan annoksista tuli suuria juuri tuon kasailun ansiosta. Normaalisti poika olisi yksin syönyt tuonkokoisen munakkaan ja itse toisen mokoman. Nyt riitti puolet normaalista määrästä (vaikkei normaalistikaan munakasta usein tehdä).

    Kiva jos tästä tuli jotain ideoita :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit