Fetatäytteiset tomaatit

Tässäpä pääsiäisaterian fetatäytteiset tomaatit, jotka poikani teki. Ohje on uusimmasta Ruoka-Pirkasta (29.3.-2.5.2010), pienin muutoksin (alla siis poikani toteuttama versio). Nämä oli hyviä, sopisi vaikka piristämään arkisalaattiakin tai vaikkapa jonkin liharuuan lisäkkeeksi.

Fetatäytteiset tomaatit (4-5 tomaattia)

4-5 suurta (luomu)tomaattia
100g (luomu)salaattijuustoa (siis fetaa)
n. 1/2 tl kuivattua oreganoa (basilikakin käy, tai herbes de provence)
n. 10 kpl mustia (luomu)oliiveja

Kastike:
2 rkl (luomu)oliiviöljyä
2 rkl (luomu)sitruunamehua (minulla oli pullosta, tuoreista sitruunoista olisi tietysti parempi)
1 tl (luomu)sokeria
1/2-1 tl viherpipuria rouhittuna

Leikkaa tomaateista kannet ja koverra tomaattien sisusta pois lusikalla. Sisuksia ei käytetä, kokki voi syödä ne, niinkuin esimerkiksi meillä tapahtui.

Murenna kulhoon valutettu salaattijuusto (siis feta) ja silppua tomaattien kannet mukaan. Poista oliiveista kivet ja viipaloi nekin juuston sekaan. Lisää myös oregano.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja sekoita sitten juustomassan joukkoon. Täytä tomaatit juustoseoksella, anna maustua kylmässä ja tarjoa salaatin täydentäjänä tai liharuuan lisäkkeenä.

Kommentit

  1. Jos joskus haluat pojaltasi hieman rauhaa itsellesi niin lähetä se tänne kokkaamaan! No ei vaan, minusta on vaan hienoa että olet sanut juniorin mukaan kokkaamaan. Aika harvassa tuollaiset fiksut nuoret on. Voit olla mielestäni ylpeä pojastasi!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit