Poika kokkaa

Olipas aivan ylellistä tulla eilen töistä kotiin ja ruoka oli valmiina odottamassa, koska poikani oli laittanut ruokaa. Eikä mitä tahansa, vaan kolme ruokalajia. No, ei tämä aivan automaattista ole, vaikka poikani kokkauksesta tykkääkin. Hän nimittäin oli Islannin matkamme takia pois kotitalouden tunnilta ja tämä oli korvaavana tehtävänä poissaololle.


Alkuruuaksi oli lämpimiä kanavoileipiä (ohje omasta päästä), pääruuaksi broileri-sieni-mandariinikastiketta (ohje kirjasta Hyvää Ruokahalua! Parhaat kasvis-, kana- ja kalaruoat) täysjyväriisin kera sekä jälkiruuaksi raparperikaurapaistosta paratiisikastikkeen kera (ohjeet Hekkuja Martan keittiöstä kirjasta). Poika suunnitteli menun aivan itse, mutta vähän yhdessä mietittiin jälkkäriä.. koska poika olisi halunnut tehdä uuniomenoita, mutta keittokirjassa sattui samalla aukeamalla olemaan raparperipaistos ja ehdotin että tekisitkö sittenkin sitä, koska raparperia oli vielä pakastimessa.

Pöytäkin oli valmiiksi katettuna! Valitettavasti ei ollut pöytäliinaa nyt pöydällä, koska laitoin juuri liinan edellisenä iltana pesuun (kun kaadoin liinalle kahvit).


Ruoka oli aivan todella hyvää ja poika soitti vain yhden kerran minulle kysyäkseen että mistä löytyy kasvisliemikuutioita. Jospa kesälomien aikana saisin valmista ruokaa useamminkin... saa sitä ainakin toivoa :)

Tässä vielä reseptit, en tosin ollut itse seuraamassa ruuanlaittoa, joten voin vain kopsata ohjeen kirjasta (+ tietysti muutamat aineet oli vähän erit mitä alkuperäisessä, kirjoitan tähän alle mitä aineksia poika tässä käytti).

Lämpimät voileivät (8 kpl)

8 kpl Vaaleahkoja leipäviipaleita (valitse leipä, jossa paljon kuitua)
n. 200g maustamattomia broilerisuikaleita
(luomu)soijakastiketta
1/2 prk (135g ) Pirkka välimerentahna tomaatti-paprika
8 siivua (luomu)Edam-juustoa
Murskattuja pippureita

Paista broilerisuikaleet kypsäksi pannulla (poikani paistoi samalla kastikkeen ja leivän broilerit ja otti leipiin erilleen sitten tarvittavan määrän). Levitä leivinpeltille leipäviipaleet ja levittele tomaatti-paprikatahnaa leiville. Laita sitten broilerisuikaleet leipien päälle ja jokaiselle leivälle yksi juustosiivu. Lopuksi pinnalle voi vielä ripotella vähän mausteita. Paista leipiä uunissa kunnes juusto sulaa, 200 asteessa n. 5 minuuttia.

Tajoa alkuruokana tai iltapalana (meillä näitä riitti sekä alkuruuaksi että iltapalaksi :)



Broileri-sieni-mandariinikastike (4:lle)

300-400g maustmattomia broilerisuikaleita
1 prk säilykemandariineja (tuorettakin voi käyttää, mutta kannattaa silloin fileroida palaset)
100 g (luomu)siitakesieniä (herkkusienet käy myös, niitä oli käytetty alkuperäisessä ohjeessa, mutta ei sattunut olemaan kaupassa)
1 rkl (luomu)auringonkukkaöljyä
1 prk (luomu)ananaspaloja
n. 1 rkl (luomu)herbamare-liemitiivistettä
2 dl (luomu)ruokakermaa
Murskattua rosee- ja mustapippuria
Ruususuolaa

Valuta säilykehedelmistä mehut. Viipaloi sienet.

Ruskista broilerisuikaleita pannussa vähässä öljyssä. Lisää pannulle paloitellut sienet ja kypsennä vähän aikaa. Lisää sitten valutetut hedelmät, liemitiiviste, kerma ja pippuri sekä suola. Keittele n. 15 minuuttia.

Tarjoa (luomu)täysjyväriisin kera.


Raparperikaurapaistos (4:lle)

Vuokaan:
6-7 (luomu)raparperin vartta (meillä oli pakasteesta paloiteltua raparperia summassa "sopiva" määrä :)
n. 2 tl (luomu)kanelia (poika ei mittaillut kun ripotti ihan summassa :)

Päälle:
100 g voita
1 dl fariinisokeria
2 1/2 dl (luomu)kaurahiutaleita

Levitä paistovuokaan paloitellut raparperit ja ripottele kanelia päälle.

Sulata voi mikrossa ja sekoita siihen fariinisokeri ja kaurahiutaleet. Ripottele seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia. Tarjoa vaniljakiisselin, jäätelön tai paratiisikastikkeen kera.

Paratiisikastike (reilu annos, riittäisi 2x yllä mainitulle raparperipaistokselle)

1 tlk (250g) maitorahkaa
2 dl (luomu)vispikermaa
1/2 dl (luomu)kookoshiutaleita
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vaniljasokeri, maitorahka sekä kookoshiutaleet. Tarjoa esim. raparperikaurapaistoksen tai uuniomenien kera.

Maistelin poikani tekemää kastiketta ja mietin että olisi tähän voinut laittaa sokeria vähän enemmän.. mutta kun tätä tarjoisi makean raparperipaistoksen kaverina niin yllättäen se ylimääräisen sokerin tarve hävisikin, olisi ollut aivan liikaa se sokerilisäys sitten kuitenkin.

Kommentit

  1. No on sulla aika hyvin "pullat uunissa" siellä =). Kannattaisko useamminkin lorvia pois köksän tunneilta =)

    VastaaPoista
  2. Hyvät herkut on poikasi laittanut. Harmikseni luen blogiasi nälkäisenä, en ole vielä oppinut, että täällä tulee aina ruokaa mieli. :) Viehättävän näköinen keittiö sulla.

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista, hyvin kyllä pojan laittama ateria maistui.

    Virpi: Voisi tosiaan useamminkin kotitaloudesta tulla tällaisia tehtäviä :) Tosin kohtahan tuo koulu jo loppuu ja syksyllä sitten lukioon... siellä ei taida kotitaloutta olla edes valinnaisena, joissain lukioissa on, mutta ei siinä mihin poikani menee. Harmi.

    Trina: Ruokapostauksia taitaa eniten tulla tehtyä, se kun on niin jokapäiväinen juttu, mistä saa helposti postauksen aihetta ja hyvät ruokaohjeet tulee samalla tallennettua yhteen paikkaan :) Tuo keittiö on se juttu mihin eniten tässä asunnossa aikoinaan ihastuin ja tykkään siitä edelleen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit