Grillausta

Eilen grillattiin pojan kanssa ensimmäistä kertaa tälle kesälle (työpaikan grillijuhlia muutama viikko sitten ei lasketa). Ihan perus-grillailua ainakin näin alkuun: broilerinfilepihvejä, tomaatteja, sipulia, pekoni-juusto-herkkusieniä. Mikä parasta, vietettiin pojan kanssa yhdessä aikaa, grillattiin, syötiin ja juteltiin.

Kanat marinoin pikaisesti ohjeella, jota olen käyttänyt jo vaikka kuinka usein, mutta tällä tulee hyvää, joten käytän tätä aika usein. Kannattaa kokeilla.

Seesamikuorrutettu broileri

4-6 broilerin rintafilettä tai leikettä

Marinadi:
3 (luomu)valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 pieni (luomu)sipuli hienonnettuna
1 dl (luomu)auringonkukkaöljyä (tai mitä tahansa neutraalin makuista öljyä)
3/4 dl (luomu)soijakastiketta
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl (luomu)sitruunan tai limetin mehua
1/2-1 tl ruususuolaa
5-8 mustapippuria rouhittuna

Kuorrutukseen:
seesaminsiemeniä (n. 1/2-1 dl)

Sekoita marinadin ainekset keskenään kulhossa, kääntele lihanpalat joukkoon niin, että kaikki lihat ovat marinadissa. Anna marinoitua mielellään yön yli, mutta minulla oli tällä kertaa vain puoli tuntia ja tuli aivan hyvää. Liha voi olla kokonaisina fileinä tai sitten sen voi leikata suikaleiksi, pujottaa suikaleet liotettuihin puutikkuihin ja grillata vartaina.

Ripottele seesaminsiemenet lihan pinnalle. Voit myös sekoittaa seesaminsiemenet marinadiin, tein itse näin tällä kertaa.

Grillaa kunnes liha on täysin kypsää (tökkää tikulla lihan paksuimpaan kohtaan, nesteen tulee olla kirkasta).

Tämän voi valmistaa myös uunissa aivan hyvin, jos ei ole grilliä saatavilla.

Kommentit

  1. Ihan tyhmää... juuri grillasin tyttäreni kanssa ja kun luin tämän alkoi tekemään mieli lisää! ;D Tuota marinadia pitää kokeilla ehdottomasti. Mutuilen sen hyväksi. Kiitos taas vinkeistä Marika!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi HeartAndSoul. Tuommoinen ongelma tulee joskus itsellänikin, vaikka olisi kuinka ähkyssä ja lukee jonkin herkullisen ruoka-ohjeen niin kyllähän vain alkaa tehdä mieli sitten sitä ;) Kannattaa kyllä kokeilla tätä marinadia, monet ovat sanoneet hyväksi. Kiva jos sait uusia vinkkejä omaan grillailuun :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit