Ihana kesä

Kesä tuli niin äkkiä, jotenkin aivan pyörällä päästä. Nyt on niin lämmintä, että hellevaatteet saa surutta olla päällä. Ihmeellistä, mutta tosi ihanaa. Eilen kävin puutarhalla ostamassa yrttejä ja muutaman kukkasen parvekkeelle ja nyt täällä istun ja nautin aamukahvista ja linnunlaulusta. Poikakin oli kaverinsa kanssa mökkeilemässä kaverin mökillä, menivät torstai-iltapäivällä ja tulivat eilenillalla kotiin. Alkaa kaverit olla tosi tärkeitä, mikä toki on luonnollistakin tuossa iässä. Haikeaa se kuitenkin on, kun lapsi kasvaa isoksi.

Eilen kävin rakkaan ystäväni kanssa pitkästä aikaa lounaalla Haukiputaalla Navetassa. Ravintola on oikeastikin vanha navetta, tosi idyllinen paikka. Pihalla on kiva terassi jykevillä puupöydillä ja penkeillä, oli ihana syödä lounasta ulkona auringonpaisteessa. Ystävääni huvitti minun pyörimiseni pöydän puolelta toiselle kesken syönnin, mutta puoli tuntia auringossa näin äkkiä voi jo käräyttää nahkani, eikä se ole kovin terveellistä. Vaikka olenkin tummahiuksinen, niin ihoni on tosi vaalea ja jonkin verran pisamainen. Palan helposti, mutta myös rusketun helposti (ja saan niitä pisamia helposti).

Lounaslistalla tuolla Navetassa on aina kolme vaihtoehtoa (yksi salaattivaihtoehto ja pari muuta). Vaihtoehdot on yleensä aivan listaruokia, eikä olla taidettu pettyä vielä koskaan. Hintakin vain 8,50€.  Alkuun tulee aina tuoretta leipää pöytään ja jälkiruuaksi voi juoda kahvia tai teetä. Juomat kuuluu myös samaan hintaan (siis vesi ja maito ainakin, mutta ei ole taidettu koskaan ottaakaan).


Suosittelen ehdottomasti tätä ravintolaa, on tutustumisen arvoinen paikka.

Kommentit

  1. Täälläkin on ollut aika hikistä =) Eilen olin lasten kanssa 6 tuntia Kokkolassa ostoksilla/odottamassa miestä junasta. Ottokin tuolla vetää pihalla hiekkaa ja kiviä naamaansa, että tahdo perässä pysyä. Ja lakkihan on sitten ihan kammottava keksintö =).

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa aika ihanalta paikalta tuo.. vanhaa puuta ja pirtin kalusteita? Madonsyömiä hirsiä.. Kuvittelen sen tuollaiseksi. Ehkäpä siellä joskus käyn itsekkin katsomassa kun ei ihan mahdottoman kaukana ole. Hei pitkästä aikaa Marika! :)

    VastaaPoista
  3. Mukavan kuuloinen tuokio sinulla Haukiputaalla ja tuo annos näyttää uskomattoman hyvältä.

    VastaaPoista
  4. Virpi: Voih, lasten (kaikkien kuuden!) kanssa autossa/kaupassa tällä helteelä ei varmaan ole mitään kevyttä viikonloppu-shoppailua! Toivottavasti Otto nyt ymmärtäisi kuinka epäterveellistä tuo uv-säteily onkaan, jospa se lakki pysyisi siellä päässä :D Hiekansyönti taas on terveellistä, oma poikani harrasti sitä pienenä ja nyt on niin iso ja reipas ja sairastaa tosi vähäsen :)

    HeartAndSoul: Hei pitkästä aikaa sinullekin HeartAndSoul! Juuri tuollainen paikka se Navetta on ja palvelu ja ruoka on kyllä tosi hyvää. Kannattaa ehdottomasti käydä, suosittelen!

    Satu: Oli kyllä mukava perjantai kaikin puolin. Kana-fetasalaattia oli tuo mitä valitsin lounaaksi, kyllä maistui hyvältä :)

    VastaaPoista
  5. Lämpöistä on ihan yötä myöden. Nukuin viime yönä ekan kerran ikkuna auki ison froteepyyhkeen alla. En vielä kastellut sitä, see jää vielä odottamaankesää. Minäkin olen tummatukkainen, mutta perinyt äidin punatukkaisen geenin eli kärähdän nopeasti, kesakkoja tulee runsaasti ja rusketun, mutta en samalla tavalla kuin isäni, joka tulee oikeasti ruskeaksi. Minusta värin näkee vasta kun näkee vaatteiden tai kellon tekemät rajat.

    VastaaPoista
  6. Hei Rusina, kiitos kommentistasi!

    Kuulostaa siltä että asuntoosi paistaa aurinko? Itsekin tykkään kesällä nukkua ikkuna auki, kun käy sitten mukava tuulenvire ja aamulla voi herätä lintujen liverrykseen (tai aamuyöllä baarikärpästen pörinään ;)

    Kuulostat olevasi ihotyypiltäsi aikalailla samanlainen kuin minä, minullakin on joku piilo-punageeni (parturi on siitä usein sanonut, esim. hiusteni raidoitus on iso urakka, kun on niin paljon pigmenttiä, joka on kuulemma juuri se punatukkaisten ominaisuus).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit