Kanahässäkkäsalaatti

Tällä viikolla eräänä iltana tehtiin pojan kanssa yhdessä ruokaa. Oli tosi kiva vähäsen aikaa puuhailla yhdessä jotain. Minulla oli mielessä jonkinlainen kanasalaatti ja tällainen siitä sitten saatiin aikaan. Oli ihan hyvää, tämän voi tarjoilla vihreän salaatin kaverina ateriana tai lisukkeena muulle ruualle.


Kana-pastasalaatti (pääruokana n. 4:lle)

3-4 broilerin rintaleikettä
2-3 kpl (luomu)porkkanaa
n. 2-3 dl (luomu)täysjyväpastaa
1 prk (luomu)maissinjyviä
1 (luomu) tomaatti
1 (luomu)omena
3/4 tuubia (200g tuubista) (luomu)kasvistahnaa (Tartex, naturel)
mustapippuria rouhittuna
ruususuolaa

Paista broilerin leikkeet paistinpannulla kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pilko kuutioiksi.

Kuori ja paloittele porkkanat ja keitä tai höyrytä vähässä, suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Älä kuitenkaan keitä ihan lötköksi. Keitä myös pasta suolavedessä ja valuta vesi pois. Huuhtele pikaisesti kylmällä vedellä että porkkanat ja pasta vähän jäähtyvät.

Paloittele omena ja tomaatti kuutioiksi. Valuta maissista liemi pois. Sekoita kulhossa kaikki salaattiainekset ja mausta mielen mukaan. Tämä on hyvää vielä seuraavanakin päivänä.

Muuntelumahdollisuuksiahan tällaiselle salaatille on rajattomasti. Kasviksina voi käytää mitä tahansa mistä tykkää. Itse olisin halunnut laittaa purjoa tähän, mutta eipä sattunut nyt sitten olemaankaan. Kastikkeeksikin käy vaikka esimerkiksi maustettu  kermaviili tai turkkilainen jugurtti.

Tuo kasvistahna oli minulle positiivinen yllätys. Satuin sitä kaupassa näkemään ja vaikka minulla on aika lailla ennakkoluuloja tuollaisia tahnoja kohtaan niin päätin ostaa ja kokeilla. Pojan kanssa kokkaillessa sitten maisteltiin (munatonta luomu)majoneesia ja tuota kasvistahnaa ja poika sanoi että laitetaan sitä kasvistahnaa kastikkeeksi, ei majoneesia. Tulee todella paljon raikkaampi (ja kevyempi) kasvistahnan kanssa.

Kommentit

  1. Täytyy myöntää, että hiukan kadehdin intoasi laittaa terveellistä ja maittavaa ruokaa, kun itse inhoan yli kaiken ruuan laittoa! Olisi tietysti tärkeää panostaa ruokaan, kun se on terveyden pohjana paljolti. Annat hyvän esimerkin pojallesi, ei ihme, että on niin hyvä kotitaloudessa koulussakin. Ruuanlaittotaito on pojillekkin kallisarvoinen taito, jota osaavat arvostaa sitten aikuisena.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Trina. Ei kaikki tosiaan tykkää ruuanlaitosta ja täytyy myöntää että väsyneenä työpäivän jälkeen kun koittaa kiireessä jotain keksiä niin on joskus mielikuvitus vähissä. Mutta yleensä tykkään laittaa ruokaa ja lukea keittokirjoja :)

    Kyllä lasten (myös poikien) pitäisi oppia perus-kotitaloustaidot kotoa, kuin myös opastusta terveelliseen ruokavalioon. En voisi kuvitella ostavani valmisruokaa, koska jo ne kaikki lisäaineet kauhistuttavat. Kai poikani on saanut ruoka-innostuksensa minulta, ihan kiva että meillä on jotain yhteistä puuhaa välillä. Alkaa tuollaisten teini-ikäisten kanssa yhteinen tekeminen olla aika vähissä yleensä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit