Sydänsurujen kakku

Lisää leivonnaisia sarjassa jääkaapin tyhjennys. Pari maitorahkapurkkia uhkasi vanhentua ja lisäksi puoli tiuta kananmunia, joten eikun tuumasta toimeen ja kakkua leipomaan. Tämä kakku on helppo, nopea ja hyvä! Ohjeen googletin Kaksplussan keskustelufoorumilta, kiitos sinne! Hyvää oli, viisi teini-poikaa tuhosi yhden kakun alle puolessa tunnissa. Itse tein kaksi kakkua, alla ohje yhteen kakkuun. Jospa saisin säästettyä sen toisen huomiseksi vietäväksi työpaikalle.

Sydänsurujen kakku

Taikina:
5 dl (luomu) vehnäjauhoa
2 dl (luomu)ruokokidesokeria (tavallinen sokeri käy myös)
3/4 dl (luomu) kaakaota
1 tl soodaa
1 tl ruususuolaa
1 1/2 tl vaniljasokeria
250 g maitorahkaa
1/2 dl (luomu) maitoa
150 g (luomu)rasvaleviteseosta (tai voita tai leivontamargariinia)
2 (luomu) kananmunaa
Vuokaan:
n. 1 rkl (luomu)rasvaleviteseosta (tai voita/margariinia)
n. 1/2-1 dl (luomu) kookoshiutaleita

Sulata rasva mikrossa. Sekoita kuivat aineet keskenään leivinkulhossa. Lisää sitten joukkoon rahka, maito, sulatettu rasva ja munat.

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja kaada voideltuun ja kookosjauhotettuun 2 l:n rengasvuokaan.

Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 50-60min.

Taikinan koostumus oli ainakin minulla aivan kuin suklaavanukasta (ja makukin muistutti suklaavanukasta :) Mutta kakusta tuli hyvää, vaikkakin tässä minun ohjeessa on sokerimäärä tiputettu puoleen alkuperäiseen verrattuna.

Käytin ensimmäistä kertaa tuota Mainio-rasvaleviteseosta (75% voita) leivonnassa ja hyvin toimi. Eli jatkossa luomuvaihtoehto leivontaan rasvan tilalle :)

Kommentit

  1. Rupean käyttämään blogiasi keittokirjan korvikkeena ja ohjeita soveltaen. Ongelmana on se, että joudun hyppäämään makkarin puolella lukemassa ohjeita. No, pienessä kämpässä se ei onneksi ole montaakaan askelta ;)

    VastaaPoista
  2. Hyvän kuuloinen kakku. Miten tuo ruokokide sokerin makeus, meneekö yksiin tavissokerin kanssa, vai kannattaako sitä käyttää vähemmän?

    VastaaPoista
  3. Rusina: Onpa kiva kuulla että näistä mun ohjeista on jollekin iloa & inspiraatiota. Laita vaan kommenttia vaan jos keksit hyviä muunnelmia ohjeisiin! Kuulen mielelläni mielipiteitä, koska niistä saa virikkeitä sitten omaankin kokkaamiseen. Ja voihan joskus olla että ruoka jostä itse tykkää kuin hullu puurosta, ei maistukaan jostain toisesta ihmisetä yhtään hyvältä!

    Hih, saat taukojumppaa samalla kun laitat ruokaa! :) Kuulostaa hyvältä! :)

    Satu: Tuon kakun alkuperäisessä ohjeessa oli 4 dl sokeria. Minusta se kuulosti niin hurjalta määrältä että puolitin ja kakku oli oikein hyvää silläkin tavalla. Minun mielestä tuo ruokokidesokeri on aikalailla samaa makeusluokkaa kuin tavis-sokerikin, joten laittaisin saman verran normaalisti. Olen itse vähitellen siirtymässä leivonnassa tuohon ruokokidesokeriin, koska se on valkaisematonta ja kuvittelen sen siksi olevan vähän parempaa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit