Kasvispaistos

Tällaista tein sunnuntaina porsaan sisäfileen kaveriksi. Tai ehkä se sisäfile olikin lisuke tälle. Tämä oli tosi hyvää ja poikakin sanoi että on oikein hyvää. Kuva ei ole mikään ihana taaskaan, mutta vähän tällaista mössö-ruokaahan tämä on, hankala tämän kauniimpaa kuvaa saada.

Helppoa ja nopeaa, taas kerran :) Tähän olisi sopinut oliivit myös aivan loistavasti, mutta minulla ei sellaisia ollut. Parasta heti valmistuttuaan, lämmitettynä ei ollut ihan niin hyvää enää, mutta täysin syötävää kuitenkin.

Kasvispaistos (4-5:lle )

500 g (luomu) kesäkurpitsaa
500 g (luomu) tomaattimurskaa
1 iso (150 g) (luomu)paprika (keltainen)
3 pientä (luomu) sipulia
100 g (luomu) siitakesieniä
reilusti (1/2-1 rkl?) pasta rossa -maustetta (tämä mauste ei sisällä natriumglutamaattia, mutta suolaa kyllä)
150 g (luomu) fetaa
1-2 rkl (luomu) kylmäpuristettua rypsiöljyä
1-2 rkl (luomu) hunajaa
1 rkl kuivattua oreganoa (muutkin yrtit käy)
(1/2 tl ruususuolaa) suolalisäys riippuu vähän muista mausteista ja fetan suolaisuudesta

Pese kasvikset. Paloittele kesäkurpitsa, paprika ja sipuli paloiksi. Sipulin ei tarvitse olla aivan pientä silppua, sen voi jättää hieman isommiksikin paloiksi. Paloittele myös feta, jos se ei ole valmiina kuutioina.

Kaada rypsiöljyä uunivuoan pohjalle ja levitä vuokaan. Laita sitten vuokaan kasvikset, feta ja sienet, ripottele päälle mausteet ja sekoita. Kaada päällimmäiseksi tomaattimurska ja valuta päälle vielä vähän hunajaa. Sekoittele vähän, mutta jätä pinnalle mahdollisimman paljon tomaattimurskasta, ettei vuoka kuivu uunissa.

Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia. Tarjoa esim. lihan lisukkeena tai pääruokana leivän kanssa.

Kommentit

  1. Kuulostaa ja NÄYTTÄÄ herkulliselta. Tätä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Luin että sinulla on se muurikka eikös vaan? Keksippä minulle jotain ihan uusia grillattavia pois sulkien kaikki lihat (ne on niin tavallisia)? Kasviksia, vihanneksia, juustoja... mitä keksisit? :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteistanne Virpi ja HeartAndSoul! :)

    Aika pahan pistit kyllä nyt, koska grillaus ei ole (ainakaan vielä) minun ominta alaani. Minulla tosiaan on Muurikan kesäkeittiö, sillä voi sekä grillata että käyttää muurikkapannua, joka on kyllä aivan loistava ruuan paistamisessa ja tietnkin lettujen teossa :) Itse tykkäisin laittaa vaikkapa vartaita.. ajattelin lähiaikoina kokeilla kalan ja kasvisten varrastamista, bongasin yhden kivan ohjeen jostain lehdestä... vartaisiin tosin voi tökkiä mitä mielikuvituksellisimpia juttuja ja siihen kun pyöräyttää jonkun hyvän kastikkeen, nami! Laitanpa grillaus-kysymyksesi korvan taakse ja postailen kesän mittaan myös grillaus-juttuja. Käyhän välillä lueskelemassa sitten, eihän sitä tiedä jos saisit jotain uusia ideoitakin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit