Kesäjuhlat ja Baileys-kakku

Joka kesä työpaikkani järjestää kesäjuhlat, niin tänäkin vuonna, juhlapäivä oli perjantaina. Perinteisesti olemme omalla työporukalla pitäneet etkoja ennen virallista juhlaa ja tänä vuonna minä lupasin pitää etkot täällä omassa kotonani. Niinpä perjantaina puolenpäivän maissa tulimme tänne meille, vieraita oli yhdeksän, osa tuli vähän myöhemmin. Saunottiin ja syötiin (vähän juotiinkin). Tarjosin vieraille kevyehkön lounaan, koska kesäjuhlilla oli myös ruokatarjoilu (tosin itse en siellä sitten enää syönytkään mitään, omat ruuat on yleensäkin parempia ☺

Tarjosin linssihöystöäperunasalaattia (lisäsin ohjeeseen omenaa), vihreää salaattia (kurkkua, kirsikkatomaatteja, fetaa, oliiveja), salaatin/lihan kastiketta ja tsatsikia.. Lisäksi grillasin broilerivartaita tällä ohjeella.. Jälkkäriksi tein Baileys-kakkua, joka oli aivan uskomattoman ihanaa! Tämä on juhlakakuksi kyllä tosi hyvä ja säilyy myös kesän kuumuudessa paremmin kuin perinteiset kermakakut. Alkuperäinen ohje Kinuskikissalta

Baileys-kakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita

Täyte:
3 liivatelehteä
2 dl (luomu)vispikermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 (luomu)kananmunan valkuaista
1 dl Baileys-likööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl (luomu)kaakaojauhetta (tummaa)
¾ dl (luomu)sokeria
2 1/2 dl (luomu)maitoa (minulla oli rasvatonta maitoa)

Koristeeksi:
Esim. Kirsikoita

Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 24 cm) pohja leivinpaperilla.

Laita keksit muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sulata margariini (kattilassa tai mikrossa) ja kaada keksimurskan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja laita sivuun odottamaan. Vaahdota kerma (vispilää ei tarvitse tässä välissä pestä, kun valkuaisvaahto on tehty ensin). Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Sekoita likööri-liivateseos sitten pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti sekoittaen täytevaahtoon. Kääntele lopuksi valkuaisvaahto kerma-mascarponevaahtoon.

Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen. Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi, tai kunnes seos alkaa vähäsen sakenemaan. Kaada seos sitten vuokaan täytteen päälle.

Hyydytä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle. Koristele mielesi mukaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit