Juustosarvet

Sunnuntai-iltana teki mieli iltapalalle jotain muuta kuin sitä tavanomaista voileipää. Koska jääkaapissa oli myös pari purkkia kermaviiliä, niin teinpä juustosarvia tällä helpolla ohjeella. Tein itse suuremman määrän kaksinkertaistamalla alla olevan ohjeen. Ohjeen alkuperää en enää muista.

Näiden sarvien makua voi muunnella tietenkin eri juustoilla, mutta nämä voi myös halutessaan täyttää... kinkkua, pannulla kuullotettua purjoa/sipulia, paprikaa... millä tahansa mistä itse tykkää. Minä valitsin nyt helpoimman vaihtoehdon, eli ilman täytteitä tällä kertaa.
Juustosarvet (16 kpl)

Taikina:
n.3 ¼ dl (luomu) vehnäjauhoja
2 dl (luomu) juustoraastetta (minulla oli Juustoportin kermajuustoa)
2 tl leivinjauhetta
½ tl (ruusu) suolaa
½ dl (luomu) auringonkukkaöljyä
2 dl (luomu) kermaviiliä

Voiteluun:
kananmuna

Sekoita kuiva-aineet ja juustoraaste. Lisää öljy ja kermaviili taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa liikaa.

Jaa taikina 2 osaan. Kaulitse taikinapala jauhoja apuna käyttäen ympyräksi (n. ruokalautasen kokoinen), jonka jaat 8 osaan taikinapyörällä. Halutessasi voit täyttää sarvet. Kierrä sarviksi alkaen leveästä päästä.

Voitele ja paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 15 minuuttia.

Jos jätät kananmunalla voitelun pois, nämä sarvet sopivat myös kananmuna-allergisille.

Kommentit

  1. Herkullisen näköisiä!Näitä en olekaan pitkään tehnyt! Itse olen käyttänyt saman tyyppistä ohjetta (en myöskään muista alkuperää), mutta viilin sijasta käytän alpron maustamatonta soija-jogurttia ja juustoista meille käy vuohenmaitojuustot - näin saa munattoman ja (lehmän)maidottoman version :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Eve :) Itsekään en ole vuosiin juustosarvia tehnyt, jostain se sitten tuli mieleen yht äkkiä.

    Hyvä idea tuo soija-jugurtin ja vuohenmaitojuuston käyttö. Pitääpä kokeilla joskus noinkin, varmasti hyviä. Olen kuullut että monet lehmänmaidolle allergiset sietävät paremmin vuohenmaitoa.

    VastaaPoista
  3. Aivan mielettömän herkullisen näköisiä !!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Marika :) Nämä oli ihan hyviä ja aina iso plussa jos leivonnainen on vielä helppo ja nopea tehdä, niinkuin nämä olivat.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit