Kanatortillat

Tämä on meidän perheen pikaruokaa. Kastikkeen olen kehitellyt aivan itse ja tämä on yksi harvoista ruuista, joissa me käytetään kaupan valmiita sörsseleitä apuna. Tokihan tähän voi käyttää myös tomaattimurskaa/pyrettä ja mausteita, ajaa saman asian. Joskus puolivalmisteet ovat tervetulleita arjen kiireen keskellä.

Tämä kastikeannos on aika suuri, mutta näitä voi helposti syödä parinakin päivänä peräkkäin :) Joskus olen tehnyt tortillaletut itse, se ei ole yhtään vaikeaa. Mutta sitten tämä ei oikein olekaan enää mikään pikaruoka...

Kanatortillat (16 kpl)

Kanakastike:
450-550 g maustamatonta broileria (fileenä tai suikaleena)
1 keskikokoinen (luomu) sipuli
n. 1 rkl (luomu) kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 tölkki (n. 350 g ) Maustettua, tomaattipohjaista kastiketta (esim. Bionan luomu Arrabbiata tai Toscana pastakastike, tai SantaMarian Chunky Salsa tms.)
n. 1 dl vettä (tomaattitölkin huuhtomiseen)
1 tölkki (340 g) (luomu) maissinjyviä
1 iso tai 2 pientä (luomu) paprikaa (punaista tai keltaista)
n. 1 dl (luomu)juustoraastetta (minulla oli Juustoportin luomu kermajuustoa)

Tarjoiluun:
2 pkt (16 kpl) (luomu) täysjyvätortilloja
(luomu) salaatinlehtiä
(luomu) kurkku- , paprika- ja tomaattisiivuja
guacamolea (joko omatekoista tai kaupasta ostettua)
(jalapeno-siivuja)

Paloittele broileri pienehköiksi kuutioiksi, mikäli se on fileinä. Silppua sipuli ja kuutioi paprika.

Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää pannulle broilerinpalat ja sipuli. Pyörittele kunnes broileri on ruskistunut. Lisää sitten pannulle tomaattikastike ja huuhtele tölkki vedellä (lisää vesi pannulle). Hauduta vähän aikaa, 5-10 minuuttia. Lisää sitten pannulle paprikasuikaleet ja maissinjyvät ja keittele vielä n. 5 minuuttia. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita. Ei tarvitse enää keitellä, vaan kastike on valmista.

Lämmitä tortillaletut (joko mikrossa tai uunissa) ja levitä sitten lettujen keskelle kanakastiketta ja päälle kasviksia ja hieman guacamolea sekä jalapenosiivuja, mikäli haluat enemmän tulisuutta. Kääri rullalle ja syö.

Kommentit

  1. Nämä näyttää kyllä niin herkullisilta, että ihan pakko kokeilla, kunhan noita tortillapohjia jostain osuu silmään =)

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti tortilla-lettuja löytyisi jostain. Nämä on kyllä meidän perheen suosikkeja :) Kannattaa pienten lasten kohdalla käyttää jotain mietoa tomaatti-soosia, ettei ole liian tulista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit