Maksalaatikko

Rakas ystäväni oli tehnyt jokin aika sitten maksalaatikkoa ja minulla alkoi tietysti tehä mieli myös maksalaatikkoa. On se vaan omatekoisena todella hyvää! Ei tietenkään niin hyvää kuin oman äidin tekemä, mutta koska sitä ei aina ole saatavilla niin omatekoinen on seuraavaksi parasta :)

Maksalaatikko (5-6:lle)

400 g jauhettua maksaa
1 l (luomu)maitoa
1,5-2 dl (luomu)puuroriisiä
1 (luomu) kananmuna
50 g (luomu)voita
1 (luomu)sipuli
1 dl (luomu)rusinoita
n. 0,8 dl siirappia
2 tl (ruusu) suolaa
1-2 tl (luomu)meiramia

Valmista ensin riisipuuro. Kuumenna kattilassa maito ja lisää puuroriisit. Hauduta kannen alla n. tunnin verran, kunnes puuro on valmista. Mausta puuro reilusti suolalla ja anna sen jälkeen jäähtyä.

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa paistinpannussa. Sipulia ei tarvitse ruskistaa, vain pehmittää jonkin verran.

Lisää jonkin verran jäähtyneen riisipuuron joukkoon kananmuna, jonka rakenne on vatkattu rikki, jauhettu maksa, paistettu sipuli, rusinat, sulatettu voi, siirappi sekä meirami. Sekoita massa tasaiseksi ja kaada voideltuun uunivuokaan.

Paista 175 asteisen uunin keski- tai alatasolla n. tunnin verran. Tarjoa voisulan tai puolukkahillon kera.

Kommentit

  1. Nyt täytyy sanoa, että tämä ruoka on yksi näistä harvoista, joita minä en oikein pysty syömään :) Virossa kun sellaista ei tunneta, niin ensimmäinen kokemus maksalaatikosta oli minulla varmaan joskus 28 vuotiaana - olin kait jo liian vanhaa oppiakseen tykkäämään :) Maksakastike on kyllä herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Eipä varmaan kukaan tykkää kaikista ruuista. Sisäelinruuat taitaa olla yksi sellainen, mikä jakaa mielipiteitä :)

    Maksakastike on kyllä minustakin tosi hyvää!

    VastaaPoista
  3. Joo, äidin maksalaatikko on kyllä ihan parasta! Tässä yksi päivä unelmoinkin maksalaatikosta, kun osui kaupassa valmismaksalaatikko silmään. En siis siitä valmislaatikosta uneksinut, vaan ihan oikeasta maksiksesta. Harmi, ettei täällä missään myydä jauhettua maksaa...

    VastaaPoista
  4. Virpi: Voi harmillista ettei sieltä saa jauhettua maksaa. Voisiko sitä koittaa tilata kauppaan? Äidin maksalaatikko on kyllä aivan parasta (jee, kohta on syysloma ja kyllähän äiti tietää että maksaatikkoa pitää tyttärille tehdä, kun tulevat käymään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit