sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Joulun tuoksua - piparipikkuleipien leivontaa

Viime viikonloppuna tuli jostain syystä jouluinen olo ja piti saada joulun tuoksua ja -makua. Niinpä etsin tällaisen nopean pikkuleipäohjeen. Ihan hyvä korvike oikeille piparkakuille, vaikkei nämä oikeiden pipareiden veroisia olleetkaan. Mutta annettakoon se anteeksi, koska nämä valmistuivat yhdessä hujauksessa. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Piparipikkuleivät (n. 60 kpl)
Taikina:
100 g (luomu) voita
1 dl (luomu) sokeria
1 (luomu) kananmuna
1 dl tummaa siirappia
3 tl (luomu) kanelia
1 tl kuivattua inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl soodaa
n. 4 dl (luomu) vehnäjauhoja

Koristeeksi:
Raesokeria
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.

Lisää muna vatkaten. Vatkaa joukkoon siirappi.

Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Voit sekoittaa lopuksi kädellä koska taikina on paksua. Lisää hieman vehnäjauhoja tarvittaessa (jauhojen määrä on noin määrä, koska jauhoissa on eroja).
Pyörittele taikinasta pieniä palloja (noin kirsikkatomaatin kokoisia) ja laita leivinpeltille. Litistä palloja vähän matalammiksi. (paistettaessa nämä leviävä vain vähäsen).

Ripottele pikkuleipien pinnalle raesokeria.

Paista leivonnaiset 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-12 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköisiä. Täällä leivotaan vatsatautiselle vielä yösämpylöitä. Onneksi leivinuuni oli sattumalta sopivasti lämmitetty, niin ei ihan keskiyöhön mene tämä projekti.

    VastaaPoista
  2. Voi, toivottavasti vatsatauti helpottaa (eikä kierrä kaikilla).

    Nämä olivat kyllä ihan hyviä piparkakun korvikkeita. Vaikka kohta pitänee jo leipoa oikeitakin.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3