lauantai 8. tammikuuta 2011

Perunarieska

Ylläksen reissulla leivoin yhtenä aamuna edellis-päivän perunamuusin tähteistä perunarieskoja. Näistä tuli todella hyviä! Ohje Aito-Maku blogista.

Perunarieskat

6 dl perunamuusia
1 (luomu)kananmuna
2 tl (ruusu)suolaa
n. 5 dl (luomu)vehnäjauhoja (tai hiivaleipäjauhoja)

Sekoita kaikki aineet nopeasti sekaisin käsin. Älä vaivaa taikinaa.

Levittele jauhoisilla käsillä leivinpaperin päälle pyöreitä, n. puolen sentin paksuisia rieskoja. Pistele haarukalla.

Paista 250 asteisen uunin keskiosassa 10-15 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada väriä.

Tarjoa lämpiminä oikean voin kera.

3 kommenttia:

  1. Ihania taas!! Pakko käydä pongaamassa ohje ja kokeilla itsekkin. Tuo muusi on aina sellaista mitä jää.
    Mukavaa sunnuntain jatkoa!!

    VastaaPoista
  2. Eve: Totta tosiaan :)

    Tirriliisa: Kiitos, näitä kannattaa ehdottomasti tehdä aina kun perunamuussia jää tähteeksi.

    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3