Kyläilyä ja suklaakahvi-kääretorttua

Tällä viikolla pojallani on hiihtoloma ja lauantai-aamuna suunnistimme molemmat rautatieasemalle. Itse lähdin etelän suuntaan kissat kopassa, päämääränä vierailu sisareni luona ja poikani taas suunnisti pohjoiseen Ylläkselle, jossa hän viettää koko viikon lautaillen kavereidensa kanssa. Toki heillä on matkassa myös yhden kaverin vanhemmat.

Siskoni kanssa näemme kohtalaisen harvoin, joten vierailuilla on tosi mukava. Mitään sen ihmeempää ei yleensä touhuta, normaalia hieman keskimääräistä suuremman lapsiperheen arkea. Mutta on tämä mukavaa vaihtelua omaan arkeeni ja näen samalla sekä kummilapsiani että sisartani.


Eilen leivottiin sämpylöitä, perunarieskoja, suolaista piirakkaa sekä kääretorttua siskoni reseptillä. Tämä oli kyllä tosi hyvää :)
Suklaakahvi-Kääretorttu

Kääretorttupohja:
4 kpl kananmunia
1 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
tl leivinjauhetta

Täyte:
2,5 dl Flora-vispiä tai vispikermaa/kuohukermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 pss Cafe au chocolate kahvi&kaakaojuomajauhetta
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
2 kpl liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita loput taikinan ainekset ja lisää vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle leivinpeltille ja paista 225 asteisen uunin keskitasossa n. 7 minuuttia.

Kumoa kakkulevy sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna olla hetki ja irroita sitten paistopaperi kakkulevystä.

Kakkulevyn jäähtyessä tee täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Liota vähintään 10 minuuttia. Kuumenna sitten tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet kuumaan veteen. Anna jäähtyä jonkin aikaa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita sitten joukkoon maitorahka. Lisää seokseen myös cafe au chocolate juomajauheet ja sokeria maun mukaan. Lisää seokseen lopuksi liivateliemi ja sekoita rauhallisesti seos tasaiseksi.

Levitä täyteseos jäähtyneen kakkulevyn päälle. Kääri torttu rullalle ja anna jähmettyä kylmässä vähintään muutaman tunnin tai mielellään seuraavaan päivään.

Kommentit

  1. Voi NAM mitä kääretorttua ;D
    Oletkohan vieläkin siskosi luona..? Pidähän oikein mukava reissu <3

    VastaaPoista
  2. Hei Jellona, eilen tultiin kotiin. Kiitos vain, oli kyllä mukava reissu, kun tällä kertaa ei ollut niin kiire kuin yleensä on. Paljon hyötyjäkin tällä työttömyydellä ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit