Linssi-porkkanakeitto

Tein tänään ruuaksi linssi-porkkanakeittoa ja lisäksi paistoin kalkkunafileitä keiton kaveriksi. Omat pöperöni ovat minua alkaneet hieman mietityttää sen maanantain Martta-juhlan jälkeen, kun huomasin että minulla on aivan eri maku kuin monella muulla. Kun kauhoin keittoa lautaselle, kysyin pojaltani että onko meillä outoa ruokaa? Poikani sanoi että meillä on erilaista ruokaa. Hänen kaverinsa ovat kuulemma sanoneet että minä teen erilaista ruokaa kuin heidän kotonaan, mutta kuulemma hyvää (useamman mielestä jopa parempaa kuin siellä kotona).

Jos näitä minun reseptejä joskus kokeilette niin kaikenlainen palaute on todellakin tervetullutta! Jos joku siis uskaltautuu kokeilemaan ;) Tämä keitto oli muuten varsinainen pikaruoka, valmistui vartissa. Ja poika tuumi että on hyvää! (tosin me saatetaan olla kieroutuneita tässä suhteessa).

Linssi-porkkanakeitto (3-4:lle)

1 pss (500 g) (luomu)porkkanasosetta
2 dl (luomu) halkaistuja punaisia linssejä
4-5 dl vettä
3 tl (luomu) Herbamare-kasvisliemijauhetta
1 tl garam masalaa
1 tl (luomu) hunajaa
1/2 tl (kotimaista) valkosipulijauhetta (tai tuoretta valkosipulia)
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/4 tl currya (oman maun mukaan! jauheissa on valtavat erot)

Sekoita kattilassa vesi ja porkkanasose. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää linssit sekä kaikki mausteet. Keitä n. 10 minuuttia, kunnes linssit ovat pehmeitä.

Tarjoa kasvisruokana tai paistetun lihan kanssa.

Kommentit

  1. Mitähän ne martat sit mahtaa syödä tai mistä tykätä. Olis kiva tietää. Kun sun ruuat on just herkullisen oloisia.

    VastaaPoista
  2. Aivan, tätä itsekin hämmästelin, koska olenhan ollut siinä uskossa että Martat jos ketkä kannattavat sesonki-ajattelua, ruuan ekologisuutta ja terveellisyyttä jne... mutta tavallista porukkaa siellä tuntuu olevan ja järkytyin, kun eräs Martta jopa ilmoitti puhuessani kierrätyksestä, että hän ei kyllä kierrätä yhtään mitään! Mutta tapansa kullakin ja tulen kyllä tekemään "käännytystä" omassa ryhmässäni, hienovaraisesti tietenkin ;)

    Kiitos ystävällisistä sanoistasi, mukava kuulla että nämä minun ruuat kuitenkin kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  3. Sun leivonnaisia maistaneena voin vain todeta, että joskus Martatkin voi olla väärässä ruoka-asioissa ;) Leivät ja munkit on olleet ihan huippuja, se jouluinen tumma leipä varsinkin. Ja piparit (voin tunnustaa, että huomaamatta söin melkein kaikki sun meidän porukalle tuomat piparit viime jouluna..hups ;)) Slurps! Joten ihan varppina ruoatki on maistuvia, raaka-aineet kun on priimaa niin siitähän se maku lähtee.

    Seuraatko muuten tv:n MasterChef ja TopChef ohjelmia?

    VastaaPoista
  4. Pingviini: Kiitos :) Mukava että on leivonnaiset maistuneet, minusta on mukava niitä välillä jaella muillekin :) Ja joku siellä teidän porukoissa mulle silloin joulun aikaan sanoikin, että ei saanut yhtään piparia, kun joku oli syönyt ne! :D

    Kyllä se vaan niin on että hyvillä raaka-aineilla on iso merkitys, ei huonoista tarvikkeista voi hyvää saada millään.

    Master ja Top Chef -ohjelmia seuraan, myönnän :) Olen oikea mestari koukuttamaan itseni tuollaisiin ohjelmiin.

    VastaaPoista
  5. Minä nyt puolustaisin kyllä niitä Marttojakin, että tuskinpa siellä heti kaikista tulee ekologisia talousihimisiä. Eiköhän siellä ole aika kattava kirjo kaiknlaista porukkaa. En minä ainakaan haluaisi kulkea mikään Martta-leima otsassa ja ajatella, että nyt pitää puutarhan kukoistaa ja roskien kiertää, kun kerran olen Martta. Ja jos nyt kerran juhlissa laitetaan ranskankerma täytteet niin ei kai se sitä tarkoita, että sitä syödään aina niiden lettujen kanssa. Minua ainakin kiinostaisi maistaa, kun en itse ole koskaan älynnyt moista edes kokeilla =) Ja uskon, että monet ovat tykänneet siitä kasvistäytteestä - ei vain ole tullut juhlahumussa mieleen tulla sitä erikseen kiittelemään. Eikös se ole mukava, että niitä täytteitä just on erilaisia, eikä kaikki ihan samalla kaavalla?

    VastaaPoista
  6. Minäki olen Chef-ohjelmiin kokussa! Samoin 4 Tähden illallinen ja Arvostele mun illallinen on hyviä :)

    VastaaPoista
  7. Virpi: Ihan hyvä kun puollustatkin, koska olet aivan oikeassa, joka lähtöön on sitä väkeä sielläkin. Minulla oli vain joku piintynyt ajatus, että kaikki Martat olisivat pitkälti Marttaliiton speksien mukaisia, mutta eihän se tietenkään niin ole. Ja olet oikeassa siinäkin, että juhlaruuat voi olla sitä kermaa ja voita ja arkena jotain muuta sitten. Tosin meillä kyllä arkenakin on voita ja kermaa.. ;D Tylsäähän se olisi, jos oltais kaikki samasta puusta veistettyjä. Onneksi ei olla :) Kiitos Virpi kommentista, kyllä minun sanomisia saa kritisoidakin :)

    Pingviini: Kaikenlaiset ruokaohjelmat on kyllä koukuttavia. Ihania esim. Sokerileipurin herkut FST:llä ja Niklaksen keittiössä... Niklaksella on paljon samanlaisia ajatuksia ruuasta kuin mullakin :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit