Mustikkamuffinsseja

Blogeja eilen lueskellessani törmäsin Leenan postauksessa kuppikakkujen ohjeeseen, jota oli tietenkin pakko alkaa kokeilla, koska sain poikanikin houkuteltua leipomaan. Muffinsseista tuli todella hyviä! Poikani tuumi jo taikinaa maistellessa, että oho, onpa hyvää taikinaa! Ja mitäs hyvästä taikinasta voi tulla: no hyviä muffinsseja tietenkin!

Pienen variaation jouduin tekemään alkuperäiseen ohjeeseen: Leenan ohjeessa oli käytetty kermaviiliä, mutta koska minulta se puuttui käytin sijasta maustamatonta jugurttia. Eli molemmat varmasti käy :)

Näyttämön muffinssit (12 kpl)

75 g voita
1 1/2 dl (luomu) ruokosokeria (tai ihan tavallista hienoa sokeria)
hyppysellinen (ruusu)suolaa
2 (luomu) kananmunaa
2 3/4 dl (luomu) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 1/2 dl maustamatonta (luomu) jugurttia
2 dl suomalaisia (pakaste)mustikoita (tai suklaarouhetta tai ananasmurskaa tms. maun mukaan)
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola vaahdoksi. 
 
Lisää kananmunat ja vatkaa sekaisin. 
 
Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos käytät pakastemarjoja, lisää ne jäisinä.
 
Jaa taikina voilla voideltuihin muffinssipeltin syvennyksiin, jätä hieman kohoamisvaraa. 
 
Paista 225 asteessa uuniin keskitasolla n. 15 minuuttia.


Poikani otti aamulla loput muffinssit kouluun mukaan, oli kuulemma kaverit kyselleet illalla chätissä, että voiskohan niitä tuoda maisteltavaksi :) Varmasti terveellisempää kuin keino-aineista tehdyt karkit. Vaikkei näitä nyt ihan terveys-ruuaksi voikaan nimittää...

Kommentit

  1. Tässä just eilen mietinkin, että mitä ihmettä leipoisi koulun järjestämään kahvitukseen x 5 (jokaisen tietty pitää viedä jotain). Nämä muffinssithan vois olla yksi vaihtoehto. Ei viitsisi kaikille pulliakaan leipoa vietäväksi, kun niitä pitäisi olla sitten niin tuhottomasti eikä tuo meidän leivinuuni varmaan kerralla paista kuin max. neljä pellillistä...

    VastaaPoista
  2. Näitä kannattaa kyllä tehdä, olivat kyllä hyviä. Mausteeksi voi laittaa muutakin kuin mustikkaa, esim. suklaarouhetta, ei voi tulla pahaa niinkään ;)

    VastaaPoista
  3. Leivotko sää joka päivä? :) Melkein? Ylireipas!! :)

    VastaaPoista
  4. Pingviini: No tuota... leivon kyllä tosiaankin melkein joka päivä. Joskus voi olla jopa viikko, etten leivo yhtään mitään, mutta useimmiten 4-5 kertaa viikossa. Tosin enimmäkseen leipää teen, makeita leivonnaisia hieman harvemmin. Eikä sillä ole reippauden kanssa mitään tekemistä, ehei! Olen nimittäin sitten esim. siivouksen saralla TODELLA laiska. Leipominen (ja niiden leivonnaisten syöminen!) on paljon kivempaa ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit