Itsetehtyä pestoa

Olin saanut ostettua luomu-basilikaa ja -pinjansiemeniä ja pakastimessa oli vielä raastettua luomu-parmesaania. Suunnitelmat oli selvät, ajattelin että kokeilen lopultakin itsetehtyä pestoa. Oikeaoppisesti tämä pitäisi tehdä kunnon kivimortellissa, mutta minulla ei valitettavasti sellaista ole, joten sauvasekoittimella tämän surautin muutamassa minuutissa. Enkä kyllä kaupan pestopurkkiin enää koske, tämä oli vaan sen verran hyvää! Ohjeita netistä löytyy vaikka kuinka, itse käytin ohjetta, joka löytyy täältä.

Pesto 
(suunnilleen saman verran kuin kaupassa myytävissä purnukoissa)

2 ruukkua tuoretta (luomu) basilikaa
25 g (luomu) pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä (tai n. 1 tl kuivattua valkosipulijauhetta)
1/2-1 tl suolaa
50 g (luomu) parmesaania raasteena
1-1 1/2 dl (luomu) ekstra-neitsyt-oliiviöljyä

Paahda pinjanisemeniä hetki kuumalla, kuivalla paistinpannulla niin että ne saavat hennosti väriä. Varo paistamasta liikaa, siemenet palavat todella nopeasti.

Laita kaikki peston ainekset korkeaan astiaan ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi.

Laita pestokastike kannelliseen astiaan ja valuta pinnalle ohut kerros oliiviöljyä säilyvyyden parantamiseksi. Säilyy jääkaapissa n. viikon verran.

Tarjoa esimerkiksi pastan tai salaatin kastikkeena, leivän päällä tai muuten ruuanlaitossa tai leivonnassa. Pesto on todella monikäyttöinen kastike.

Kommentit

  1. Sikke Sumari teki ihan vasta ohjelmassaan pestoa, kuolasin ruutua kotona! ;) Lähes sama ohje kun sulla, varppina hyvää molemmat. Pesto on parasta, ei oo montaakaan ruokaa, mihin se ei passais! :)

    VastaaPoista
  2. Mulla on jäänyt tuo Siken ruokaohjelma vähän vähemmälle huomiolle. Pitänee bongailla seuraava jakso, jos siellä noin hyviä ruokia laitetaan ;) Samaa mieltä olen kyllä, pesto on ihan huippua, sitä voi tunkea melkeinpä minne vain :)

    VastaaPoista
  3. Hei, kiva että pesto onnistui! Itsekäänen enää kykene ostamaan kaupan pestoa; kun on kerran lähtenyt itse tehdyn peston tielle ei sieltä oikein palailla takaisin kaupan purkkipestoihin.
    P.S. Sinulla on kaunis blogi. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit