Spelt-siemen-luomuleipä

Aamupalalle tuoretta leipää...


Spelt-siemen-luomuleipä (2 kpl)

1 dl luomu-speltrouhetta
1 dl luomu-spelthiutaleita
½ dl luomu-pellavansiemeniä
6 dl kiehuvaa vettä
2 rkl luomu-kylmäpuristettua rypsiöljyä
n. 7 dl luomu-vehnäjauhoja
½ paketti hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
1 tl (ruusu) suolaa

Vuokaan:
luomu-rypsiöljyä
n. ¾ dl luomu-auringonkukansiemeniä (tai seesamin ja unikon siemeniä)

Mittaa taikinakulhoon spelt-rouhe ja –hiutaleet sekä pellavansiemenet. Kaada päälle kiehuva vesi ja jätä huoneenlämpöön jäähtymään (n. tunnin ajaksi). Kun seos on jäähtynyt kädenlämpöiseksi, lisää seokseen ensin hiiva (jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin) ja sitten suurin osa vehnäjauhoista, öljy ja suola. Alusta koneella n. 8 minuuttia ja lisää alustuksen alkuvaiheessa loput jauhot. Taikina saa jäädä melko löysäksi, koska leipiä ei tarvitse leipoa vaan ne paistetaan leipävuoissa.

Voitele kaksi 1 ½ litran vetoista leipävuokaa rypsiöljyllä ja ”jauhota” vuoat auringonkukansiemenillä (tai seesamin- ja unikonsiemenillä). Kaada taikina vuokiin ja taputtele tasaiseksi. Anna leipien kohota liinan alla lämpimässä paikassa lähes kaksinkertaisiksi, n. 40 minuuttia.

Paista leipiä 200 asteessa uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla n. 40 minuuttia. Kumoa kypsät leivät vuoista ja jäähdytä.

Kommentit

  1. Oi miten herkullisen näköistä leipää!

    Blogger näyttäisi taas toimivan, vaikka ainakin kommentteja huomasin kadonneean. Onneksi viimeisimmät postaukset palasivat takaisin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, oli kyllä hyvä leipä :)

    Harmillista kun kommentit hävisivät, sama kävi varmaan kaikilla. Mutta jospa tämä Bloggeri taas toimisi. Ei kyllä pahempia ongelmia ole aikaisemmin ollut.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit