Lauantai niinkuin Leivontapäivä - Sacherkakku

Tänään olikin oikein touhun täyteinen päivä. Heti aamusta vietin muutaman tunnin tehokkaasti leipomalla. Eräs ystävättäreni pyysi minua taas leipomaan broilerinyyttejä, koska heidän pojalla oli syntymäpäivät, joten eikun leipomaan ja lopputuloksena oli 160 kpl broilerinyyttejä :) Puolet vein ystävättärelleni ja toisen puolen pakastin (muutaman tosin paistoin pojalle ja hänen kaverilleen, joka oli täällä yötä).

 Nämä broilerinyytit lähti ystävättärelleni.

Tämän ystävättäreni kanssa juteltiin puhelimessa myös sacher-kakun teosta ja se asia jäi minulle pyörimään päähän joten eikun nettiin surffailemaan ja kakkuohjetta etsimään. Mielenkiintoisen kuuloinen sacher-ohje löytyikin Chocochilin blogista ja tätä kokeilin. Vaikkei kyseessä ollutkaan mikään täysin oikeaoppinen versio niin tämä oli joka tapauksessa sekä helppo tehdä että todellakin hyvää! Mikä parasta, tämä on myös munaton ja pienin muutoksin tästä tulee myös maidoton (vaihtamalla voi maidottomaan margariiniin ja käyttämällä maidotonta suklaata). Maidotonta margariinia käyttämällä tämä on myös vegaaninen, niinkuin Chocochililläkin oli.

 Sacherkakku (halkaisijaltaan 20-21 cm kakkuvuoka)

Kakkupohja:
4,5 dl (luomu) vehnäjauhoja
2 dl (luomu) ruokokidesokeria
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
130 g tummaa (luomu) suklaata
150 g (luomu) voita (tai maidotonta margariinia)
1/4 tl (luomu) vanilja-jauhetta
3 dl (luomu) soijamaitoa

Vuokaan:

(luomu) voita ja (luomu) vehnäleseitä (tai korppujauhoja)


Lisäksi:

1 dl (luomu) soijamaitoa kostuttamiseen
(luomu) aprikoosimarmeladia (minulla oli luomu-sitruuna-verigreippimarmeladia

Kuorrutus:
100 g (luomu) voita (tai maidotonta margariinia)
150 g (luomu) tummaa suklaata

Tee kakkupohja. Laita kattilaan voi/margariini ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes voi ja suklaa sulaa ja seos on tasaista. Laita sivuun odottamaan.

Sekoita kulhossa vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja sooda. Lisää soijamaito ja sekoita. Lisää sitten sulatettu voi-suklaa ja sekoita tasaiseksi. Älä vatkaa seosta turhaan, vaan vain sen verran että taikina on tasaista.

Voitele kakkuvuoka voilla/margariinilla ja jauhota se esim. vehnäleseillä tai korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan.

Paista kakkua 175 asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia.

Anna kakun jäähtyä hyvin, koska se murenee ja särkyy lämpimänä tosi helposti.

Kostuta jäähtynyt kakku soijamaidolla. Leikkaa kakku kahteen osaan ja levitä alaosan päälle aprikoosimarmeladia (tai oman maun mukaan mitä tahansa marmeladia). Nosta kakun toinen puolisko marmeladin päälle.

Tee kakulle kuorrutus. Laita kattilaan voi/margariini ja paloiteltu suklaa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes voi ja suklaa sulaa ja seos on tasaista. Kaada kuorrutus kakun päälle ja levitä veitsellä/lastalla tasaisesti pinnalle ja reunoille.

Jos maltat, odota kakun syöntiä/tarjoilua seuraavaan päivään (me ei maltettu :)



Iltapäivällä vietyäni pasteijat ystävättärelleni suuntasin BodySteppiin, josta tulikin mahtava olo ja sieltä sitten ruokakaupan kautta kotiin laittamaan ruokaa (kukkakaali-parsakaali-broilerikastiketta, josta tykättiin pojan kanssa molemmat, sekä uusia perunoita) ja siivoamaan keittiö leivonnan jäljiltä :) Ilta menikin sitten käsitöiden parissa, minulla on tekeillä yksi tai useampikin salainen projekti, joista postauksia tulee sitten joskus... valitettavasti ei ihan lähiaikoina kuitenkaan, ettei yllätykset pääse paljastumaan ;)

Kommentit

  1. Onpa taas niin herkullisen näköinen kakku, että pitänee kokeilla joskus... =D

    VastaaPoista
  2. Tätä kannattaa kokeilla, tosin vaikea vastustaa kiusausta jos sitä kakkua ei halua kovin montaa palaa itse syödä ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit