Paahdettu tomaatti-paprikakeitto


Löysinpä sattumalta netissä surffaillessa tomaattikeiton ohjeen Ruokahommia-blogista ja koska jääkaapissa oli kasa jo pehmenemässä olevia tomaatteja, päätin kokeilla tätä yksinkertaiselta kuulostavaa keitto-ohjetta. Kyllä kannatti, koska tämä tomaattikeitto oli kyllä todellakin hyvää ja vieläpä helppo valmistaa. Pientä säätöä tein ohjeeseen ja valmistin samalla hieman suuremman annoksen, alla oma versioni keitosta.

Paahdettu tomaatti-paprikakeitto (4:lle pääruokana)

9 mieluiten jo vähän ylikypsää (luomu) tomaattia
1 suuri punainen (luomu tai kotimainen) paprika
1 suuri (luomu) punasipuli
6 (luomu) valkosipulinkynttä
n. ½ dl (luomu) kylmäpuristettua oliiviöljyä
5 aurinkokuivattua tomaattia (+1-2 dl kuumaa vettä liottamiseen)
1-2 dl (luomu) valkoviiniä
1-2 tl (ruusu)suolaa
n. 1 tl vastarouhittua mustapippuria
n. ½ tl chilijauhetta
n. 2 rkl (luomu) ruokokidesokeria
tuoretta basilikaa ja ruohosipulia (minulla ei ollut, laitoin kuivattua oreganoa)

Lohko tomaatit, paprika ja sipuli suuriksi lohkoiksi. Litistä valkosipulinkynsiä veitsen lappeella ja kuori. Laita kasvikset uunivuokaan ja lorauta päälle reilusti oliiviöljyä. Anna paahtua 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kasvikset pehmenevät ja saavat väriä.

Jos käytät kuivia aurinkokuivattuja tomaatteja, liota niitä kuumassa vedessä sen aikaa kun muut kasvikset paistuvat uunissa. Öljyyn säilöttyjä ei tarvitse liotella. Paloittele sitten aurinkokuivatut tomaatit muutamaan osaan.

Kaada paahdettu uunivuoan sisältö kattilaan. Lisää myös aurinkokuivatut tomaatit (jos liotit niin liotusvesi myös). Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää mausteet (ei tuoreyrttejä, ne lisätään vasta valmiiseen keittoon) ja viini ja tarvittaessa vähäsen vettä, että saat sopivan paksuisen keiton. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Lisää tuoreyrtit lopuksi, jos niitä käytät. Maista keittoa ja tarjoile kuumana. Voit lisätä keiton pinnalle esim. paahdettuja siemeniä, fetajuustoa tms. oman maun mukaan.

Kommentit

Suositut tekstit