Salvia-kinkkupasta


Tavis-illallisen pääruokana tarjosin pastaa. Tämä on hyvin nopeasti valmistuva ruoka ja raikkaan kesäinen. Tämänkin ruuan alkuperäinen ohje on siis Glorian Ruoka&Viini 4/2011 lehdestä. Simppeliä, mutta hyvää :)

Salvia-kinkkulinguine (4-5:lle)

1 annos itsetehtyä tuorepastaa tai 400 g linguinea tai spagettia
80 g ilmakuivattua kinkkua
1-2 kevätsipulia (maun ja koon mukaan)

Salvia-sitruunapesto:
1 (luomu) sitruuna
30-40 salvianlehteä
50 g (luomu) parmesaania
3 rkl (luomu) extra-neitsyt-oliiviöljyä
½ tl vastarouhittua mustapippuria

Lisäksi:
parmesaania ja salvianlehtiä annosten koristeluun

Valmista ensin salvia-sitruunapesto: Raasta hyvin pestyn sitruunan kuoresta keltainen osa. Halkaise sitruuna ja purista 2 rkl mehua. Laita sitruunankuori ja mehu joko mortelliin tai tehosekoittimeen ja lisää salvianlehdet. Jos teet tämän mortellilla jauha nämä ainekset karkeaksi seokseksi. Lisää sitten raastettu parmesaani ja oliiviöljy sekä pippuri ja jauha seos melko tasaiseksi. Mikäli teet peston jollain koneella, voit laittaa sekoitusastiaan kaikki peston ainekset kerralla ja surauttaa tasaiseksi. Tästä pestosta tulee aika jämäkkää tahnaa, koska oliiviöljyä ei ole läheskään niin paljon kuin esim. tavallisessa pestossa.

Keitä pasta reilussa, suolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Pastan kypsyessä revi ilmakuivattu kinkku reiluiksi suikaleiksi. Viipaloi kevätsipulit (varsineen) ½ - 1 cm paksuiksi renkaiksi.

Valuta kypsä pasta ja kaada se takaisin kattilaan. Sekoita salvia-sitruunapesto pastan joukkoon. Sekoita sitten joukkoon vielä kinkkusuikaleet ja sipulirenkaat.

Annostele pasta lautasille ja koristele parmesaanilastuilla ja salvianlehdillä. Tarjoile heti.

Kommentit

  1. Nam nam... Kyllä kaihoisasti muistelin tätä eilen, kun söin eineslihapiirakan :)

    VastaaPoista
  2. :D Minä tykkään lihiksistä, tosin en ole niitä eines-juttuja koskaan ostanut. Mutta pari kertaa vuodessa pitää grilliltä käydä lihis ostamassa ja vielä ihanampaa, kun tekee lihikset itse! (olen lihiksen ohjeen joskus tänne blogiin postannutkin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit