Mariannen kinuskipalat


Tein viikolla helppoja, nopeita ja hyviä pikkuleipiä Maku-lehden ohjeella. Tällä ohjeella tulee kahdenlaisia pikkuleipiä. Määrän voi helposti myös kaksinkertaistaa, mikäli tarve on suurempi. Pikkuleivät säilyvät kyllä hyvänä useita päiviä (elleivät tule sitä ennen syödyiksi). 

 Mariannen kinuskipalat (n. 100 kpl)


 Perustaikina:
5 dl (luomu) vehnäjauhoja
2 dl  (luomu) ruokokidesokeria
n. ¼ tl (luomu) vaniljajauhetta (tai 2 tl vaniljasokeria)
2 tl ruokasoodaa
2 rkl vaaleaa siirappia
200 g (luomu) voita

Suklaataikinaan:
2 rkl (luomu) kaakaojauhetta (tumma)

Lisäksi:
Marianne Crush-rouhetta

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon siirappi ja huoneenlämpöinen pehmeä voi. Sekoita taikina käsin nyppien tasaiseksi. Voit muotoilla taikinasta käsissä pallon. Käsien lämpö auttaa hiukan murenevaista taikinaa pysymään koossa.

Jaa taikina kahteen osaan. Vaivaa toiseen osaan kaakaojauhe, kunnes se on tasaisesti sekoittunut taikinaan.

Jaa molemmat taikinat neljään osaan ja pyöritä tai puristele käsissäsi jokainen osa leivinpeltin pituiseksi tangoksi. Nosta tangot leivinpaperoiduille pelleille ja taputtele tankoja hieman litteämmiksi. Painele halutessasi pintaan haarukalla uurteita.

Paista tankoja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Ripottele sitten leivonnaisten pinnalle mariannerouhetta ja jatka paistamista vielä 2-3 minuuttia.

Leikkaa tangot vinottain viipaleiksi, kun ne ovat vielä hiukan lämpimiä.

Kommentit

  1. Nämä näyttää ja kuulostaa niin hyvältä, että pakko kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Näyttävät ja ohje tuntuu hiukan samalta kuin vinoneliöillä (olikohan toinen nimi siirappileivät). Voihan pikkuleipiä myös pakastaakkin.

    VastaaPoista
  3. Hei, lopeta se työnteko, ku sää et ehdi enää päivittää blogia! Mää niin tykkäisin lukea :D :D :D

    VastaaPoista
  4. Virpi: Joko kokeilit? :)

    Trina: Näiden ohje on tosiaan samantapainen kuin muutaman muun pikkuleivän, mutta kiva lisä ohjeeseen oli, että samalla kertaa tehtiin kahta erimakuista pikkuleipää ja nuo marianne-rouheet tuohon päälle :) Meillä ei pikkuleivät ehdi koskaan pakastimeen saakka ;)

    Pingviini: :D Pitänee koittaa varata enempi aikaa bloggailuun... ei tahdo ehtiä päivitellä eikä lukea teidän ihania blogeja!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit