Vienosen Hiljan piparkakut

Tänä jouluna valmistin Paraisten pipareita sekä uutena kokeiluna Vienosen Hiljan piparkakkuja, joihin löysin ohjeen täältä keskustelupalstalta (siellä on myös muita pipariohjeita, jos joku haluaa testata). Nämä olivat kyllä tosi hyviä ja rapeita. Taikina on todella suuri, joten pienempää määrää haluavien kannattaa puolittaa annos.


Vienosen Hiljan Piparkakut (todella paljon pipareita)

350 g siirappia
300 g  (luomu) ruokokidesokeria
500 g (luomu) voita
2 kpl (luomu) kanamunia
1 rkl (luomu) kardemummaa
1 rkl neilikkaa
1 rkl (luomu) kanelia
1/2 rkl inkivääriä
1 rkl soodaa
1/2 dl kermaa
1 kg KARKEITA vehnäjauhoja
150 g (luomu) perunajauhoja
1/2-1 rkl pomeranssinkuorta
1/2-1 rkl maustepippuria (hienonnettu)

Kiehauta siirappi ja sokeri. Kaada kuuma seos taikinakulhoon voin joukkoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää mausteet, kananmunat ja kerma, johon on liuotettu sooda. Lisää lopuksi peruna- ja vehnäjauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.

Laita taikina viileään  jähmettymään seuraavaan päivään.

Ota taikinasta kerrallaan 1-2 nyrkin kokoisia paloja ja kaulitse jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. Ota muotilla pipareita ja paista piparit 175 asteisen uunin yläosassa n. 5 minuuttia. Jäähdytä.


Kommentit

  1. Oh, tämmöinen fontti tällä kertaa ;) ;)

    Heti ku tuutte reissusta, tuun kaiveleen teidän nurkkia, oisko sun tekemiä maailman parhaita pipareita edes murunen vielä jäljellä! :)

    VastaaPoista
  2. Pitänee kokeilla tätä reseptiä. Meillä leipoutuu ismopikin taikina, jos nyt sitten joulun jälkeen on enää innokkaita leipureita. Meidän taikinat loppui kesken ja siitäkös seurasi mökötystä ja kiukuttelua, että sää sait leipoa yhden piparin enemmän kuin minä!

    VastaaPoista
  3. Pingviini: Joo, nää fontit on joskus aika arvoitus :D Tervetuloa vaan kylään, pipareita en kyllä lupaa, mutta ehkä jotain muuta löytyy :)

    Virpi: Tästä taikinasta riittää takuuvarmasti leivottavaa isommallekin porukalle!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit