Viikon valinta vko 12 ja 13: Tomaatti ja artisokka


En ihan tahdo pysyä näissä haasteissa mukana.. kokattua kyllä tulee, mutta postailuja ei aina jaksa alkaa väsäilemään. On tällainen suvantovaihe menossa, mutta kevään edetessä virtakin lisääntyy (uskon niin! :)

Tässä yhdistettynä kahden viime viikon valinnat, jotka olivat minun valitsemani tomaatti ja Pingviinin valinta artisokka.

Latva-artisokkaa purkista.
Artisokastahan löytyy sekä maa-artisokkaa, että latva-artisokkaa. Maa-artisokasta tulee ainakin aivan ihana keitto, mutta latva-artisokasta en oikein ole koskaan tehnyt mitään. Purkkiversiota tässä tällä kertaa käytin ja päädyin tekemään tomaattista artisokka-kanakastiketta. Alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Tämä oli kyllä oikein maistuvaa, ehkä sellainen ranskalaistyyppinen mauiltaan.

 Tomaattinen artisokka-kanakastike (tai pata) (4-5:lle)

4 kpl broilerin rintafileetä
1 prk artisokansydämiä, suupalan kokoisiksi pilkottuna
1 tlk (400-500 g) (luomu) tomaattimurskaa
1/2 rkl hunajaa (tai sokeria)
1 (luomu) sipuli
3-4 (luomu) valkosipulinkynttä
10-20 kpl (luomu) oliiveja (vihreitä ja/tai mustia)
2 rkl (luomu) kapriksia
1,5 dl puna- tai valkoviiniä
2 rkl balsamietikkaa
1-2 rkl tuoretta timjamia (tai 1 tl kuivattua)
n. 2 rkl (luomu) oliiviöljyä
1 tl ruususuolaa
½-1 tl (luomu) mustapippuria

Pilko broilerifileet suupalan kokoisiksi paloiksi. Ruskista fileiden pinta ja lisää ruskistamisen loppuvaiheessa silputtu sipuli ja valkosipuli. Pyörittele pannulla hetki. Vähennä sitten lämpöä ja kaada pannulle viini ja kiehauta. Kaada mukaan tomaattimurska, hunaja, suola, rouhittu mustapippuri ja balsamietikka. Peitä kannella ja anna hautua n. 30 min. Lisää haudutuksen puolivälissä artisokat, oliivit ja kaprikset sekä tuore timjami. Mikäli käytät kuivattua timjamia, voit lisätä sen jo tomaattimurskan kanssa yhtä aikaa. Tarkista lopuksi maku ja tarjoile esim. täysjyväpastan kera taikka pataruokana tuoreen leivän kanssa.

Tomaattipostailut:
Pingviinin tomaattikeitto (kutsutuille lukijoille)
Sadun tomaatti-cashew pasta

Artisokasta täältä:

Sadun salaatti artisokan kera

Kommentit

  1. Voi kun muistaisi näitä herkullisen oloisia reseptejä siellä kaupassa ollessa. Kotona kun ei koskaan ole oikeita aineksia.

    VastaaPoista
  2. Trina: Jos totta puhutaan niin itsekin suurimman osan arki-illoista tekee niitä samoja, tuttuja ja nopeita ruokia, kun ei työpäivän jälkeen aina jaksa miettiä mitä laittaisi. Mutta viikonloppuna on sitten helpompi testailla uusia reseptejä (jos ei vaan tarvii olla töissä silloinkin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit