Hyydytetty mangokakku (munaton, maidoton)

Sisareni perheen vierailua varten etsin munattomia ja maidottomia leivonnais-ohjeita, koska sisareni vanhimmat pojat ovat allergisia. Löysinkin mukavankuuloisen hyydykekakun ohjeen Vaaleanpunaisen nonparellin blogista. Tästä tykkäsi sekä isommat että pienemmät lapset ja aikuiset myöskin, joten suosittelen :)


Hyydytetty Mangokakku (munaton, maidoton)

Pohja:
200 g Kantolan kaurakeksejä
80 g maidotonta Keiju-margariinia

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl Sunnutai Kuohkea Vispiä
250-300 g Alpro soya maustamatonta soijajugurttia (Nordicin vanilja-soijajugurttikin varmaan kävisi hyvin)
2 1/2 dl Alpro soya Vanilla -jälkiruokakastiketta
1 prk (425g/230g) mangoviipaleita sokeriliemessä
n. 2 rkl sokeria (tai maun mukaan, täytettä kannattaa maistella, minä en lisännyt yhtään sokeria)
n. 3 rkl mangoviipaleiden sokerilientä

Pinnalle:
1 1/2 liivatelehteä
1 prk (125 g) lasten mango-sosetta (esim. Piltti tai Semper)
n. 2 rkl mangoviipaleiden sokerilientä tai appelsiinimehua (mutkin keltaiset mehut käy)

Tee ensin pohja. Leikkaa leivinpaperista vähän irtopohjavuokaa (halkaisija n. 24 cm) suurempi paperi ja pingota se irtopohjan väliin. Murskaa kaurakeksit hienoksi muruksi. Sulata margariini joko kattilassa tai mikrossa ja sekoita keksimurujen sekaan. Levitä seos irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille ja painele tiiviiksi ja tasaiseksi kerrokseksi (ei tarvitse riittää ihan ylös saakka). Jos käytät muita kuin kantolan keksejä niin varmista, että keksit ovat munattomia ja maidottomia, jos kakku tulee allergisille.
 

Tee sitten täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (n. 5-10 min ajaksi). Vaahdota Vispi. Lisää vaahdon joukkoon soija-jugurtti ja vanilla-kastike. Valuta mangoviipaleista sokeriliemi (säästä liemi!), soseuta viipaleet esim. sauvasekoittimella ja lisää täytteen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa sokerilla. Kiehauta pieni määrä sokerilientä kattilassa ja liuota kuumaan sokeriliemeen kuivaksi puristetut liivatelehdet. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana tai vähitellen ja sekoita samalla hillitysti. Jos haluat  olla varma, ettei tule möykkyjä, kaada liivateseos siivilän läpi. Kaada sitten valmis seos keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään (väh. 4 tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään).
Tee lopuksi pinnalle tuleva mangokerros. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan (5-10 min. ajaksi). Kuumenna pieni määrä sokerilientä tai mehua kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä. Sekoita kuumaan liemeen kuivaksi puristetut liivatteet. Kaada liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita. Voit taas käyttää siivilää jos haluat. Kaada sitten mangoseos kakun täytteen pinnalle  ja levitä tasaiseksi. Kakun täytteen olisi hyvä olla vähän hyytynyt ennen mangopäällyksen lisäämistä. Varminta olisi, jos kakun tekisi jo edellisenä päivänä ja päällisen tarjoilupäivänä vähintään pari tuntia ennen tarjoilua. Kun kakku ja päällinen ovat hyytyneet, irroita kakun reuna veitsen avulla vuoasta ja poista vuoan reunus. Vedä kakku leivinpaperin avulla tarjoiluvadille ja poista paperi (itse jätin paperin, koska kakku uhkasi hajota kun yritin sitä poistaa).

Kommentit

  1. Kylläpäs näyttää herkulliselta! Tätä täytyy joskus kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Tämä oli hyvää noin niin kuin munattomaksi ja maidottomaksi versioksi =D Taisi kadota ihan yhdellä istumalla!

    VastaaPoista
  3. Mangokakku näyttää aina niin ihanan pirtsakalta! Täytyy kokeilla tosiaankin.

    Lennu

    VastaaPoista
  4. Tämä maistui taas =D. Vaalenpunainen nonparelli blogi on muuttanut blogspotin puolelle, joten linkki ei toimi.

    VastaaPoista
  5. Ulla: Itse ainakin tykkäsin tästä kovasti :)

    Virpi: Joo, tämä katosi kerralla, mutta oli syöjiäkin aika monta :)

    Ja kiitos, minä koitan korjata tuon linkuran kuntoon.

    Lennu: Totta, mango on kuin aurinko :)

    VastaaPoista
  6. Hyvä ohje!! Ja soijatuotteet (soijakin on tosi allergisoivaa) voi hyvin vaihtaa Yosaan ja Oatlyyn jos kaura sopii. Itse tein metsämarjaversion kun vanilja Yosaa ei paikallisesta kaupasta saanut. Maistamatta vielä mutta hyvältä näyttää..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit