torstai 6. syyskuuta 2012

Ruokaisa broileri-pastasalaatti

Tämäntyyppistä salaattia on nyt tullut tehdyksi monta kertaa. Variaation mahdollisuuksiahan salaateissa on vaikka kuinka. Juustoja voi vaihdella, pastaa löytyy vaikka minkä mallista ja tyyppistä, hedelmiä voi vaihdella kauden ja oman maun mukaan ja salaatteja löytyy nykyään niin moneen lähtöön.

Itse tykkään käyttää salaateissa usein jääsalaattia sen rapisevan rakenteen vuoksi. Tässä lisänä makua tuomassa rucolaa.

Määriä en mittaillut, jokainen laittakoon aineksia oman maun ja mieltymysten mukaan. Kannattaa kuitenkin tehdä reilu annos, koska loput voi ottaa vaikka seuraavana päivänä mukaan evääksi töihin tai syödä vaikka nopeaksi välipalaksi/iltapalaksi.


Broileri-Pastasalaatti

Pastaa (+ vettä ja suolaa keittämiseen)
Maustamattomia broilerin suikaleita (+ öljyä, soijaa ja mausteita paistamisen yhteydessä)
Fetaa öljykastikkeessa tms. marinadissaJääsalaattia
Rucolaa
Kirsikkatomaatteja
Nektariinia, viinirypäleitä, mangoa tms. hedelmää
(keltaista) paprikaa

 Paista broilerinsuikaleet kypsiksi kevyesti öljytyllä paistinpannulla. Mausta soijakastikkeella/suolalla ja pippureilla tms. maun mukaan. Anna jäähtyä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä kypsä pasta kylmällä vedellä, valuta vesi huolella pois. Kaada kylmän pastan joukkoon fetan öljymarinadia, sekoittele. Jätä sivuun odottamaan.

Huuhdo ja valuta salaatit, tomaatit, paprika ja hedelmät. Revi salaatti pieniksi suupaloiksi ja kuutioi hedelmät ja paprika pieniksi paloiksi. Puolita kirsikkatomaatit.

Sekoita suuressa kulhossa salaatin kaikki ainekset. Fetan öljykastikeesta voi lurauttaa salaattiin sen verran kuin itse haluaa.

Tarjoa lounaana/iltapalana tuoreen leivän ja teen kera.

3 kommenttia:

  1. Kiitos arvon naiset! Tätä salaattia me on tehtykin jo monta kertaa (hieman eri variaatioina, kun aina ei ihan kaikkia samoja aineksia ole kaapissa :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3