perjantai 1. helmikuuta 2013

Grissinit

Tein tammikuun alussa ystävälle viemisiksi grissineitä. Alkuperäinen ohje on Leila Lindholmilta. Nämä ovat ainva ihania ja rapeita leipätikkuja!


                            Grissinit (n.30 ohutta grissiniä)

Taikina:
25g hiivaa
1 1/2dl haaleaa vettä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 kananmunan valkuainen
1/2dl oliiviöljyä
(2 tuoretta rosmariininoksaa)
n. 6dl vehnäjauhoja

Päälle:
sormisuolaa, hienonnettua rosmariinia, seesaminsiemeniä...

Murenna hiiva kulhoon ja lisää haalea vesi, sokeri ja suola ja sekoita kunnes hiiva sekoittuu veteen.

Sekoita joukkoon kananmunan valkuainen ja oliiviöljy (sekä halutessasi hienonnetut rosmariinin lehdet). Lisää jauhoja vähän kerrallaan, niin että saat kiinteän taikinan.

Kohota taikinaa liinan alla n. tunnin verran. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä, ja leikkaa taikina paloiksi. Pyöritä palat ohuiksi, suunnilleen kynän paksuisiksi, leivinpeltin pituisiksi tikuiksi. Nosta grissinit leivinpeltille, voitele vedellä ja sirota päälle sormisuolaa ja/tai rosmariinia tai vaikkapa seesaminsiemeniä.

Paista grissineitä 175 asteisen uunin keskiosassa n. 25min tai kunnes ne ovat kullanruskeita.

4 kommenttia:

  1. Kiitos tästä, näitä pitää tehdä heti viikonloppuna!

    Lennu

    VastaaPoista
  2. Nämä oli kyllä hyviä! Syötiin sun tuoma "kukkapuska" yhessä hujauksessa :P

    VastaaPoista
  3. Hyvä että maistuivat :) Tykkään antaa tämmösiä syötäviä "kukkakimppuja" tuliaisiksi ja lahjoiksi :) Näitä teen kyllä itsekin uudemmankin kerran.

    VastaaPoista
  4. Pitäisköhän lopettaa surffailu ja käydä pullat pois uunista...

    Pingviinillä hieno profiilikuva.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3