Joululeivontaa

Joulun aika on tänä vuonna ollut aikamoista pyöritystä. Opiskelut ovat vieneet oman aikansa ja lisäksi oli yhdet joulumyyjäiset missä olin leivonnaisteni kanssa, muutamat leivonnais-tilaukset hoidettavana sekä huipennuksena poikani lakkiaisten järjestelyt 5.12. Lakkiaisista teen oman postauksen, tämä on omistettu Joululle. Täytyy kuitenkin vielä sanoa, että Tavis-illallisemme ovat edelleen jatkuneet säännöllisesti kerran kuukaudessa, niistäkin tulee päivitykset, lupaan sen.

Joulua on meidän perheessä (minä, 19v. poikani sekä 2 kissaa) vietetty aina melko perinteiseen tapaan: olemme menneet joko sisareni taikka vanhempieni luokse. Tämän joulun vietimme siskoni ja hänen perheensä luona.

Poikani halusi leipoa kavereilleen joululahjaksi ehkä jo perinteeksikin muodostuneita taatelileipiä. Itsekkin leivoin lahjoiksi taatelikakkuja, englantilaisia hedelmäkakkuja, luumukakkuja, puolukkakakkuja, saaristolaisleipiä ja piparkakkuja. Suunnitelmissa oli ehtiä tehdä paljon muutakin, mutta niin se vain aika meni, liian nopeasti. Ehkä ensi jouluna sitten...

Tässä taatelileipien ohje, näistä tulee todellakin hyviä!

Taatelileivät (n. 40 kpl)


200 g voita tai margariinia
2 1/4 dl sokeria
1 munankeltuainen
2 rkl siirappia
1 dl silputtuja taateleita
3 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää keltuainen, siirappi ja pilkotut taatelit. Sekoita sooda ja vaniljasokeri jauhoihin ja lisää jauhoseos taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Muovaa taikina pötköksi ja leikkaa pötkö noin 40 palaan. Laita palat leivinpeltille, jätä leviämisvaraa. Paista 200 asteessa, uunin puolivälin yläpuolella kauniin ruskeiksi (n. 8-10 min).


Kommentit

Suositut tekstit