torstai 20. helmikuuta 2014

Neljän Taviksen illallinen XXVIII - Maakierroksen 4. kattaus: Marokko

Joulukuussa kokoonnuttiin Tavis-illallisen maakierroksen viimeiseen kattaukseen Satun luona. Satu oli valinnut maaksi Marokon. Maa oli saanut innoituksensa aivan ihanasta punaisesta tagine-padasta, joka taisi olla käytössä ensimmäistä kertaa?! :)


Kattaus oli ehkä lähestyvän joulunkin vuoksi tunnelmallisen puna-sävyinen.


Meidän Tavis-porukkamme ei kovin paljon alkoholijuomia kuluta, mutta usein illallisella jokainen ainakin vähän maistaa viiniä. Ehkä se kuuluu asiaan ja toisaalta ihan mukavakin maistella erilaisia viinejä, niitä kun ei tule itsekseen koskaan ostettua tai juotua.


Alkupalana oli chilillä maustettua pinaatti-salaattia(kohan tämä oli?)... en tarkemmin ottaen muista tämän salaatin aineksia, mutta ihanan raikkaasti ja makunystyröitä kiusoitellen tämä aloitti meidän marokolaisen illallisen.


Pääruuan kaverina oli kastiketta, jossa taisi olla ainakin hummusta ja jugurttia. Lisäksi pöydässä oli leipää ja oliiveja kera säilöttyjen sitruunalohkojen. Enpä tiennytkään, että sellaisiakin erikoisuuksia kuin säilötyt sitruunat löytyy myös Oulusta!


Tässä illan viini, joka näin vähempi viiniä juoneenkin makuaistilla oli oikein mahtava valinta! Suosittelen lämpimästi!


Pääruoka tuli pöytään ihanan punaisessa tagine-padassa. Lisukkeena couscousia, joka oli valmistettu niin taidokkaasti, etten vielä ikinä missään ole niin taidokkaasti valmistettua couscousia syönyt (saati itse valmistanut!).


Pääruoka oli kana-tagine, joka oli maustettu oliiveilla, säilötyillä sitruunoilla, kanelilla ynnä muilla aromaattisilla mausteilla. Herkullista!


Tässä taisi olla jo santsikierros... nam! Vatsat tuli kyllä todellakin täyteen... Jälleen kerran.
Jälkiruuaksi Satu tarjoili meille paahtovanukasta. En ole monestikkaan paahtovanukasta syönyt, mutta tämä oli kyllä hyvää.


Joulukuiseen tapaan järjestimme secret Santa -pakettien vaihdon. Kaikki toivat ja saivat paketit kierrätystyylillä eli uutta tavaraa ei saanut lahjaksi ostaa vaan tavaran piti olla omista varastoista valittu. Itse paketoin yllätys-pakettiin PartyLiten kynttiläsomisteen. Lisäksi jokainen ihana Tavis-ystävättäreni sai minulta kirjalahjan (omia vanhoja kirjojani uusille omistajille).

Viimeisessä kuvassa Pingviinin taidonnäyte, helmistä askarreltu tähti. Tavis-illallislla meillä on ollut tapana tehdä jokainen jotain käsitöitä päivällisen jälkeen illan istumisen lomassa. Siinä samalla vaihtuu tietenkin kaikki ajankohtaiset kuulumiset ja joskus vähän juorutkin :)

Seuraavaksi alkaakin jälleen uusi päivälliskierros minun luotani. Tammikuun Tavis-porukkamme kokoontuminen on jo järjestysnumerossa nro 29!!

2 kommenttia:

  1. Kuinka pehmeää ja mureaa tuo kana olikaan! Ja noin hyvää couscousia en minäkään ole ennen saanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtavasti kypsennettyä kanaa, totta tosiaan! Säilötyt sitruunat oli ihan uusi tuttavuus... tai en ole niitä ikinä livenä nähnyt tai käyttänyt ja mukava tietää, että niitä saa myös Oulusta.

      Poista

Kiitos viestistäsi <3