lauantai 27. joulukuuta 2014

Maltaiset suklaamuffinssit

En tykkää oluesta. Mutta suklaasta taas tykkään. Siksikin innostuin kokeilemaan tätä erikoista reseptiä, jossa taikinaan lurautetaan reilu määrä Guinessia ja höystetään suklaalla. Kiinnosti todellakin, tuleeko tästä hyvää vai pahaa... Reseptin näin Valion Kotiruokaa -lehtisen 5/2014 takakannessa.  Näistä tuli oikeasti TODELLA hyviä! Meidän perheen yksi uusi suosikki makeiden (ja samalla helppojen ja nopeiden) reseptien joukkoon.

Makeat suklaamuffinssit (16 kpl)

Taikina:
2 dl tummaa olutta (esim. Guiness)
150 g tummaa suklaata
100 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl (karkeita) vehnäjauhoja
1 1/2 tl soodaa

Kuorrutus:
1 rasia (200g) tuorejuustoa
1-2 tl vaniljasokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
N. 1/2 dl tomusokeria

Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi. Kuumenna olut keskilämmöllä kattilassa. Lisää kuuman oluen joukkoon puolet suklaasta ja voi paloiteltuna. Sekoita kunnes suklaa ja voi on sulaneet. Vatkaa sitten joukkoon sokeri ja munat yksitellen.

Yhdistä jauho ja sooda. Lisää ne taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi loppu rouhitusta suklaasta ja sekoita.

Kaada löysä taikina muffinssivuoilla vuorattuihin muffinssipellin syvennyksiin ja paista uunin keskiosassa 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Vatkaa kuorrutuksen ainekset kuohkeaksi seokseksi ja pursota tai lusikoi seos jäähtyneiden muffinssien päälle. Lopuksi voit vielä ripauttaa pinnalle pöllähdyksen tomusokeria.


4 kommenttia:

  1. Vaikuttaa herkullisilta! Täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Näitä ei sitten tupareissa tarjoiltukaan... =)

    VastaaPoista
  3. Maca, kannattaa kyllä kokeilla näitä. Itse yllätyin kuinka hyviä näistä tuli. Virpi, tarkoitus oli tehdä näitäkin, ja muutamaa muuta herkkua, mutta aika loppui kesken ;)

    VastaaPoista
  4. Guinness taipuu moneksi. Tässä yksi sen sovellutuksista. Olutkulinaristit, huomio! :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3