Suklaapannaria!

Niin se vain on, että yksinkertaisimmat jutut voivat olla niitä parhaita... ja monesti on niin, että ihmettelee miten yksinkertaisella oivalluksella voi saada aikaan jotain täysin uutta ja mahtavaa. Niinkuin tälläkin kertaa, kun ystäväni Pirkko kertoi Facebookissa tehneensä pannukakkua, jonka päälle oli ripotellut suklaata. Oli kuulemma ollut parempaa kuin Pannukakkutalon pannarit. Pakkohan sitä oli kokeilla ja olen samaa mieltä Pirkon kanssa: Parempaa kuin pannukakkutalossa.

Kokeilkaapas tätä, ainekset löytyvät kaapista lähes aina ja valmistus on nopeaa ja helppoa. Lisäksi tämä herkku täyttää vatsan ja vie kielenkin mennessään.

Pirkon suklaapannukakku (1 uunipeltillinen, 9 reilua palasta)

Taikina:
8-10 dl maitoa
3 kananmunaa
n. 5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g sulatettua voita
Päälle:
50-100 g tummaa suklaata

Taikinan sekoitus onnistuu parhaiten ihan tavallisella käsivispilällä. Sekoita vehnäjauhoihin suola, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa maitoon ensin munat ja sitten jauhoseos koko ajan vispaten, ettei tule isoja paakkuja. Sekoita taikinaan lopuksi sulatettu voi.

Anna taikinan turvota n. puoli tuntia. Kaada taikina sitten uunissa kuumennetulle uunipeltille ja paista 200 -asteisen uunin keskitasolla n. 30-40 minuuttia.

Kun otat pannarin uunista, ripota päälle heti hienoksi raastettu suklaa. Suklaa sulaa kuuman pannarin päälle. Tarjoa pannari vielä lämpöisenä kera jätskin tai kermavaahdon. Tosin meillä tämä pannari meni helposti kyllä ilman mitään sen kummempia lisukkeita.

Kommentit

Suositut tekstit