maanantai 2. helmikuuta 2015

Marttojen keittiössä


Islantilaisten rieskojen tekoa.
Olen aktiivisesti mukana Martta-toiminnassa. Meidän oma, pienehkö, mutta aktiivinen yhdistyksemme järjestää noin kerran kuukaudessa monenlaista uutta ja mukavaa puuhaa. Joskus laitetaan ruokaa, toisinaan askarrellaan tai käydään tutustumassa monenlaiseen toimintaan. Syksyllä minulla jäi harmillisesti pari oikein ihanaa teemailtaa välistä, mutta tammikuun puolivälissä pääsin onneksi osallistumaan Oulussa Marttalassa järjestettyyn Makuja Pohjolasta -ruokailtaan. Illan aikana valmistimme erilaisia ruokia jokaisesta pohjoismaasta (paitsi Suomesta).

Suurin osa illan ruoka-annista oli oikein ihania uusia tuttavuuksia, joita olen osaa jo tehnyt kotonakin ja tulen jatkossakin tekemään. Uudet ruokakulttuurit ovat kiehtoneet minua jo pitkään ja makumatkat eri maailman kolkkiin piristää vaikka ihan tavallista arkipäivällistä. Pohjoismaat saattavat olla monelle niin lähellä, että niiden ruokakulttuurit mielletään hyvin samanlaisiksi kuin suomalainen ruoka ja totta se toisaalta onkin. Mutta jokaisessa maassa on kuitenkin omat perinteiset herkkunsa ja eroavuudet ruokailutottumuksissa ja näistä syntyy se ruokakulttuurien rikkaus. Toisaalta tuttua ja turvallista, mutta toisaalta uutta ja erilaista.

Islantilaisia rieskoja, norjalaisia vuokaleipiä
ja tanskalaisia suolatikkuja.



Ruotsalaiset oopperakellarin silakat.


Tanskalaista ruokaa: Kuorrutettu uunikala ja paistetut perunat.

Norjalaiset vaniljamuffinit.

Islantilainen luumukakku.

4 kommenttia:

  1. Teillähän on ollut oikea skandinaavinen ruokapläjäys!

    VastaaPoista
  2. Upeita herkkuja! Pääsin maistamaan näitä.. kiitos <3

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3