Neljän taviksen brunssi Nro 1 - Tuorepuuroa!

Keväinen kattaus.

Tänään kokoonnuimme tutulla Tavis-naisten porukallamme brunssin merkeissä minun luonani. Jokaisella on paljon monenlaista menoa ja meininkiä ja siitä syystä "kalenteribingoa" pelataan aina ahkerasti tapaamisten välillä, että löydettäisi yhteinen hetki tavata. Kohta kuusi vuotta meidän säännölliset tapaamiset ovat nyt pyörineet ruuan ja erityisesti yhdessäolon merkeissä. Tänään oli hauskaa monellakin tapaa.. edellinen tapaaminen oli tammikuun alussa, joten puhumista luonnollisesti riitti! Lisäksi kelloja käännettiin viime yönä tunnilla eteenpäin ja aikataulujen sovittelun vuoksi aloitusajaksi oli sovittu klo 10:00 aamulla, enkä minä ainakaan hoksannut tätä kellojen siirtoa ennen kuin vasta muutama ilta sitten. No, suunnilleen samaan aikaan kun heräsin mitä arkenakin herään, niin hyvin ehdin kaiken saada valmiiksi ennen vieraiden tuloa.

Brunssi-buffet.

Brunssille valmistin seuraavanlaisen buffet-pöydän: Cashew-karpalo-pataleipää, paprikahummusta, tuorepuuroa, siemennäkkäriä, vihersalaattia ja katkaraputäyte salaatille sekä vihersmoothieta. Jälkkäriksi valmistin vegaanisia jättimarenkeja sekä churroja suklaakastikkeen kera. Palan painikkeeksi tietenkin kahvia ja teetä.

Siemennäkkärin ja pataleivän ohjeet löytyvätkin jo blogistani. Alle rustailen tuorepuuro ohjeen, jonka sain alunperin siskoltani. Tämä on todella ihanan raikas puuro aamupalaksi/välipalaksi. Mikäli toivotte muitakin ruokaohjeita näistä tämänpäiväisistä, kirjoittakaa rohkeasti kommenttia, niin postailen toki muitakin!

Tuorepuuroa.

 

Tuorepuuro n. 2 annosta (maidoton, gluteiiniton, vegaaninen)

4 dl omenatuoremehua
8 rkl (luomu)chiansiemeniä
2 kotimaista omenaa
1/2-1 banaani
muita höysteitä maun mukaan (minulla kuvassa pensasmustikoita)

Pese omena ja kuutioi oikein pieniksi kuutioiksi (tai raasta, kuutiosta tulee kuitenkin kauniimpi lopputulos). Sekoita omenamehuun chiansiemenet ja omenakuutiot. Sekoittele parisen minuuttia, että siemenet eivät jää yhdeksi köntiksi. Laita seos jääkaappiin ja anna turvota muutama tunti tai yön yli. Viipaloi banaani puuron joukkoon juuri ennen tarjoilua. Voit halutessasi pyöritellä banaaninpalat sitruunamehussa, niin ne eivät tummu (silloin banaanin voi lisätä jo aiemminkin). Mustikat sopivat myös oikein hyvin muiden ainesten makuun ja pieni määrä puolukkaakin voisi olla mukava lisä, jos tykkää hieman kirpeästä lisukkeesta (tämä puuro itsessään on aika makea).

Churrot ja suklaakastike.

Herkullista kevään odotusta!

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit