maanantai 31. elokuuta 2015

Triplasuklaacookies

Teki mieli leipoa pitkästä aikaa jotain pikkuleipiä, ja mieluusti suklaisia sellaisia. Amerikkalaistyyliset cookiesit tuli luonnollisesti ensimmäisenä mieleen ja netistä surffaamalla ja ohjeita yhdistelemällä syntyi tällaisia, aivan ihania suklaisia pikkuleipiä. Helpot tehdä ja suhteellisen nopeastikin nämä syntyivät. Kannattaa varoa ylipaistamista, niin pikkuleivät jäävät pehmeiksi keskeltä.


Suklaacookies (n. 30 kpl)


200 g voita
1 3/4 dl fariinisokeria
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
4 1/2 - 5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1 tl ruokasoodaa
3 dl (250g)  karkeasti rouhittua suklaata (valkoista-, maito- ja tummaa suklaata kaikkia oman maun mukaan)
 
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot, vaniljasokeri ja ruokasooda ja lisää voi-sokerivaahtoon. Rouhi suklaat suhteellisen karkeaksi rouheeksi ja lisää lopuksi taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Voit käyttää eri suklaalaatuja oman maun mukaan, vaaleata, tummaa, maitosuklaata... itse käytin kaikkia suunnilleen saman verran. Jos käytät pelkkää maito- tai valkoista suklaata niin kannattaa ehkä vähetää hieman sokerin määrää, ettei pikkuleivistä tule yltiöpäisen makeita.

Kun taikina on valmis, laita se n. puoleksi tunniksi jääkaappiin kylmenemään. Taikina voi toki olla jääkaapissa pidempäänkin. Ota hieman kovettuneesta taikinasta pyöreitä, n. 3 cm halkaisijan kokoisia palloja leivinpeltille. Taikinapalloja ei tarvitse litistää, ne kyllä sulavat uunissa! Jätä reilusti leviämisvaraa (itse laitoin 12 taikinapalloa yhdelle peltille). Paista pikkuleipiä uunin keskitason yläpuolella 175 asteessa n. 10 minuuttia. Pikkuleivät ovat valmiita, kun ne alkavat saada vähän väriä reunoihin, älä paista liian kauaa!

Jäähdytä ja laita pikkuleivät sitten purnukkaan tai suljettuun rasiaan. Säilyvät noin viikon, paitsi että nämä tulevat kyllä syödyksi alta aikayksikön ;)