sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Siemennäkkäri - Herkkua!

Eräänä iltana oli pakko alkaa testaamaan siemennäkkärin tekoa, koska meidän perheessä tykätään sekä näkkileivästä että siemenistä/pähkinöistä. Ohje löytyin jälleen jostakin lehdestä, tosin lehden nimeä ja nuomeroa en enää muista. Tämä oli aivan superhelppo ohje, supernopea tehdä ja aivan superhyvän makuinen. Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Ohjeesta saa helposti myös gluteiinittoman vaihtamalla kaurahiutaleet gluteiinittomiin hiutaleisiin. Valmiissa näkkärissä maistui hienoisesti kananmuna, joten mietin josko ensi kerralla onnistuisi vain kahdella munalla... tiedä sitten vaikuttaisiko makuun miten paljon. Joka tapauksessa herkullista oli tämä, peltillinen hävisi kerralla parempiin suihin :)

Siemennäkkäri (1 uunipeltillinen, n. 16 palaa)

3 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl hampunsiemeniä
1/2 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita (tarvittaessa gluteiinittomia hiutaleita, vaikkapa hirssi)
2 rkl perunajauhoja
1-1 1/2 tl suolaa
3 munaa (M-koko)

Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa. Lisää kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä massa leivinpaperin päälle, leivinpeltin kokoiseksi ohueksi levyksi. Paista 25-30 minuuttia 175 asteisen uunin keskitasolla. Leikkaa näkkäri paloiksi heti uunista ottamisen jälkeen ennen kuin se kovettuu. Maistuu herkulta ihan sellaisenaan taikka esim. juuston kanssa.

1 kommentti:

  1. Tungettu uuniin! Katotaan tuleeko yhtä hyvää kuin sun tekemä :D

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3