Perunarieska (munaton ja maidoton)

Leipä oli aamulla jälleen loppunut, mutta onneksi jääkaapista löytyi perunamuusin tähteet. Perunarieskaa siis! Täältä blogistani löytyy jo yksi perunarieskan ohje, mutta tuohon olisi tarvittu munaa, jotka nekin sattuivat olemaan loppu. Siispä netistä etsimään ohjetta, jossa ei munia tarvita. Sellainen löytyikin HS.fi - Ruokaohjeista, tätä käytin siis suuntaa antavana. Alla oma reseptini.

Jos joskus sattuu jäämään perunamuusia tähteeksi niin ehdottomasti kannattaa tehä rieskoja, nämä ovat todella helppoja ja nopeita tehdä ja mikä parasta, hyviä!

Perunarieskat ( 6 kpl)

3 1/2 - 4 dl valmista perunamuusia (luomuperunoita, maitoa (tai vettä) ja ruususuolaa)
1 dl (luomu) maitoa(tai vettä)
2 rkl sulatettua voita (tai ruokaöljyä)
n. 1/2 tl (ruusu) suolaa
4 dl (luomu) hiivaleiäjauhoja (myös ohra-ja vehnäjauhot käyvät)

Laita kylmä perunamuusi taikinakulhoon. Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taikinaa ei pidä vaivata, vaan sekoitella vain sen verran, että seos on tasaista. Taikina on aika pehmeää ja tarttuu käsiin, mutta se ei haittaa.

Jaa taikina kuudeksi keoksi leivinpeltille. Taputtele keot jauhotetuin käsin mataliksi rieskoiksi. Rieskat eivät leivä eivätkä paljon kohoa, joten voivat olla peltillä aivan vieretysten.

 Menossa uuniin...

Pistele rieskat haarukalla ja paista 250 asteisen uunin keskiosassa 5-10 minuuttia eli kunnes pintaan tulee ruskeita laikkuja. Tarjoa lämpiminä.

Maidottomat rieskat saa käyttämällä veteen tehtyä perunamuusia, maidotonta margariinia tai ruokaöljyä voin tilalla sekä nesteenä vettä.

Kommentit

 1. Kiitos tästä ohjeesta! Pelastit mun aamun. Keitin just viimeiset kanamunat ja sitten rupesin leipomaan rieskaa; mutta eihän mulla ole yhtään raakaa kanamunaa! Kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 2. Tää on ihan mahtava ohje ja rieskat olivat namiherkkua.
  Kiitos hyvästä ja ennenkaikkea munattomasta (poika on allerginen) ohjeesta. :)

  VastaaPoista
 3. Hihiii, ohje pelasti tämän opiskelijan "illallisen", kun piti jotain nopeaa keksiä vanhasta muusista ilman kananmunaa :D

  VastaaPoista
 4. Vegaanin suosikki. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiitos näin vuosien päästä kaikille teille kommenteistanne! Tämä postaus on vuosienkin kuluttua yhä vain ylivoimaisesti blogini katsotuin ohje, viikosta toiseen, vuodesta toiseen! Kiitos kaikille lukijoille ja ihana, jos tästä ohjeesta on ollut iloa useammallekin leipurille <3

  VastaaPoista
 6. Tämä on ollut itsellekin jo pitkän aikaa todella hyvä ohje ja pelastanut monta iltaa, kun nämä on niin helppo tehdä. Olen tehnyt vegaanisena useimmiten tämän (toki olen kokeillut alkuperäistäkin), käyttänyt kauramaitoa ja sinistä keijua. Olen kokeillut laittaa osan spelttijauhoja, sopii oikein hyvin. Todella herkullisia! Eikä tosiaan tarvitse paljoa vaivaa nähdä. Kiitos sinulle tästä. <3

  VastaaPoista
 7. Muna-allergisen äiti kiittää simppelistä ja herkulliselta ohjeesta! Rieskoja on tullut tehtyä monilla resepteillä, mutta tämä on ja pysyy vakkarina, kun munattomasta kyse!

  VastaaPoista
 8. Kiitos tästä ohjeesta. Niin ihanan pehmeitä ja etenkin herkullisia rieskoja tulee tällä ohjeella. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit