Igorin tuunattu kana

Ruokablogeista ja SoMesta ponnahtelee aika ajoin suuria suosikkiruokia, joista kaikki ovat vähintäänkin kuulleet ja monet ovat myös kyseisiä ruokia kokkailleet. Tällaisia netistä ponnahtaneita suosikki-reseptejä ovat olleet mm. Gullichsenin avokadopasta (herkkua!), Pastanjauhajien Paolan pastasalaatti (herkkua!), Facebookin Äiti-ryhmän töhnämunat (tämä on jäänyt kokeilematta) ja Peggyn pienen punaisen keittiön Igorin kana (herkkua!).

Kana on meidän perheen tämän hetken proteiini numero 1. Se vaan on niin monipuolista ja hyvää. Viime aikoina olen tosin paljon miettinyt myös vegaanisia ruokia ja niitä haluaisi kokeilla ja kokkailla yhä enemmän, mutta arjen kiireessä uusien reseptien kokkailu useinkin jää. Kesällä on ihana värkkäillä raikkaita ja kevyitä salaatteja, mutta välillä pitää syödä tuhdimmin. Eilen jääkaapista löytyi kanasuikaleita ja vilpoisen sateisen sään vuoksi tuli yllättäen mieleen lämmittävä pataruoka Igorin kana. Sitäpä siis kokkaamaan ja tällä kertaa tein muutamia omia twistejä, mm. lisäsin ruokaan pikkuruisia luomu-herkkusieniä, joita lähi-Prismamme valikoimista on kiitettävän usein löytynyt.

Tätä kannattaa kokeilla, ehdottomasti! Kuin myös toki muitakin netin hittiruokia, ne yleensäkin ovat syystäkin saavuttaneet suosionsa.


Igorin kana 6:lle

800 g  valmiita kanasuikaleita
vähän ruokaöljyä paistamiseen
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
200 g baby herkkusieniä (tai tavallisia viipaleina)
2 isoa sipulia kuutioituna
1/2 solovalkosipuli (tai n. 3 valkosipulin kynttä)
70 g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
mustapippuria
2 dl kanalientä (itse käytin Reformin luomu-kanaliemijauhetta)
350 g smetanaa
2 maustekurkkua
kourallinen persiljaa (sileää tai kähärää, makuasia)

Suikaloi paprikat ja kuutioi sipuli ja maustekurkut. Hienonna valkosipuli ja persilja.

Kuumenna öljy paistokasarissa tai suuressa paistinpannussa. Kuullota pannussa paprikoita, herkkusieniä, tomaattipyrettä ja sipulia. Varo ettei tomaattipyre pala! Kun kasvikset ovat hieman pehmentyneet (tai tomaattipyre uhkaa palaa pannunpohjaan kiinni), lisää joukkoon kanaliemi, suola, sokeri ja pippuri. Anna porista hetki. Lisää joukkoon smetana ja puolet persiljasilpusta ja sekoita. Anna kastikkeen porista miedosti vielä muutama minuutti.

Paista kanasuikaleet kuumalla paistinpannulla öljytilkassa 2-3 erässä, niin että ne vähän ruskistuvat.
Kaada kanasuikaleet uunivuokaan ja kaada kastike suikaleiden päälle. Hämmennä pikkuisen, että kanat  ja kastike menevät mukavasti sekaisin. Ripota uunivuokaan päällimmäiseksi kuutioidut maustekurkut. Paista vuokaa 175 asteisessa uunissa n. 45 minuuttia. Ripottele valmiin padan päälle loput persiljasilpusta. Nauti riisin, pastan tai perunoiden kanssa.



Kommentit

Suositut tekstit